Nyfiken, Avundsjuk, Skitsnack?

Ridsporten ser många ryttare som helt perfekt den har inga dåliga sidor. Det är gemenskap, glädje och allt det där. Tyvärr kan jag inte alltid hålla med om det. Skitsnacket tar tyvärr över, och avundsjukan. Många kan vara hur trevliga som helst man har glädje med dem osv. Men sedan finns det också folk som snackar en jävla massa. "den hästen kostade si och så mycket" och "hur kan man rida på det visset". Jag vill aldrig snacka skit om folk inom ridsporten. Jag tycker att alla gör vi på olika sätt. Rider på olika viss och tränar på olika viss. En kostnad för en häst har inte hela ridvärlden med att göra. Den kostnade angår familjen och familjen man köper av.
Vad andra köper sina hästar för angår inte andra. Jag brukar aldrig änns tänka tanken att fråga. 
 
Nyfikenheten finns det mycket av också. Det är också en stor del inom skitsnacket och avundsjukan. Altt har ett sammanband kan man nästan kalla det. Nyfikenhet leder till avundsjuka som sedan över går till skitsnack. Jag brukar oftast vilja sköta mig själv. Jag brukar inte undra ellr vilja veta vad andra köper sina hästar för. Eller hur andra rider. Det kan man alltid hålla för sig själv. Tycker jag iallafall. Man ska tänka på hur ma själv rider och sina egna problem och hjälp innan man klaggar på andra. 
 
Ända sedan jag börja tävla har jag hållt mig i min egna lilla bubbla. Jag har varit fokusserad på det jag gör. Och gått mitt eget håll. 
 
Om alla hade skötts sig själva och fokusserat på sig själva i första hand så tror jag att ridsporten hade varit ännu bättre. Tyvärr får man försöka gå in i sin egna bubbla igen och försöka göra sit egna. 
 
Där i mot så tycker jag att fälttävlan är så mycket annorlunda. Alla glädjs med varandra. Man vissar hänsyn till varandra, respekt och man hjälper varandra på ett hjälpade sett. Man går i grupper när man går banan, man hittar många nya vänner med samma tankar om fälttävlan, man har verkligen så himla kul tillsammans. Därför är det en stor stjärna till varför jag ville ha en fälttävlansponny. 
1. För att jag ville vända blad. 
2. För där är gemenskap. 
3. Man rider alla tre diciplinerna, inga "vet och kan" människor. Utan här är "hjälp och kan" människor. Dem vet vad dem sysslar med och hjälper gärna till om man undrar något. 
 
Vad tycker ni om allt jag nämnde i texten? 
Vad tycker ni ridsporten har för nakdelar? och possitivadelar? Motivera er gärna varför. 
 

Kommentarer
Postat av: Lina Ericson Stahlin

Jättefin blogg! :D
Diggar verkligen din nya header! :D

2013-02-24 @ 21:29:23
URL: http://ericsonstahlin.blogg.se
Postat av: Ponnydressyr - Vinn ett Amigo fleecetäcke!

Vilket bra inlägg! :)

Sv: Den är från Catago och jag tycker den är okej. Inte något wow att ha på huvudet, den är inte jätteskön men somsagt, den funkar! Jag skulle inte rekommendera den om man vill ha en asskön hjälm! :)

2013-02-25 @ 18:16:01
URL: http://ponnydressyr.se
Postat av: FlizanLizan

Hejsan

Äru sugen på en ny design så kostar bara mina designers 75 - 150 kr :P

2013-02-25 @ 18:38:09
URL: http://flizanlizan.blogg.se
Postat av: julia

Heej! jätte fin blogg. fråga gärna något i min frågestund, som du hittar här http://juliabrodin.weride.se/2013/02/16/fragestund/#comments

2013-02-25 @ 18:59:57
URL: http://juliabrodin.weride.se
Postat av: Marlene

Fin blogg :)

2013-02-25 @ 20:12:07
URL: http://nattstad.se/marl3n3
Postat av: Felicia e

Precis som i western då! Alla känns liksom som en stor släkt! Man behöver inte vara rädd för att fråga andra, jag är alltid rädd när jag frågar om olika dressyr/ hopp grejer men det blir jag aldrig när det gäller western! Sååå skönt

2013-02-26 @ 08:08:21
URL: http://Delamotte.blogg.se
Postat av: Sanna

Var gärna med och tävla :D

http://stallsackum.blogg.se/2013/february/tavling-basta-vinterbild.html#comment

2013-02-26 @ 14:29:59
URL: http://stallsackum.blogg.se
Postat av: Jenny

Det där med skitsnack håller jag verkligen med om. Såhär kan det ibland låta i mitt stall; "Va ska hon rida den hästen? Hon rider ju jätte dåligt" , "hur kan man ens låta dem där ungarna rida de där hästarna" , " i fredags red fia kalle och de stannade på varje hinder, fast kalle hoppar jätte bra". Liknande så kan det låta. Tycker det är så tråkigt att höra.

2013-02-27 @ 23:20:01
URL: http://mylittleponi.blogg.se
Postat av: Julia

Heej! Undrar om du vill göra länkbyte kanske? ;)

2013-03-05 @ 21:51:21
URL: http://juliabrodin.weride.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0