En litet länkbyte det sista för 2012

Kolla in min fina vän Jenny Ivarssons blogg. www.Jenny.WeRide.se :) <3

Nu ger jag allt jag har under 2013

Tänkte göra som alla andra gör just nu på sina bloggar. Dem snackar om hur året har varit.
2012 har varit ett väldigt kämpigt och jobbigt år. Allt har bara gått i mot vind och inget har funkat. den bästa delen utav detta året var sista dagen med Putte att få säga adjö på riktigt göra allt det där man älska en sista gång i hans närvaro. Det är något jag aldrig glömmer.
Sedan var de ju så klart när vi köpte Jouline, Den underbara känslan. Att hon var min. Jag visste redan då att 2013 skulle bli ett tävlingsår för henne och mig.
 
Jag känner att jag har klarat detta året även mina motgångar jag haft. Jag känner mig starkare för varje dag även om man inte är på toppen humör varje dag. Idag har jag fantiserat och tänkt över året, är både glad och ledsen över det. Men nu känner jag att jag ska nya FRISKA tag på det nya året och lämna allt det jobbiga bakom mig, Putte är alltid hos mig, ALLTID även om han inte är synlig så ser JAG han varje dag. Han är där alltid och tittar på mig och ser mina dagar som lycklig med Jouline. För 6 månader sedan var inte mitt ridintresse på topp jag ville sluta rida för jag kände att mina tårar och tankar över Putte hade tagit över. Men dagen jag såg Jouline på en annons när jag bara var ute på hästnet för skojsskull så kände jag hur det kom fjärilar i magen och tänkte NÄ aldrig att jag ska sluta nu ska jag kämpa på, Putte ville inte att jag skulle sluta han vill att jag ska fortsätta och ha KUL. Nu är mitt intredsse starkare än vad det någonsin varit. Man blir stark och tänker annorlunda när hemska saker händer i ens liv. Man är tvungen att tänka om. Jag hoppas att det nya året blir bättre, att visa att man klarar att stå imot olika saker. Att bara säga JAJA och kunna gå vidare. Jag känner mig starkare. Ett år har redan gått och ja det känns ju inte kul att den sista tiden med Putte var så tråkig men han har det bra nu han känner frid och slipper det jobbiga här på jorden.
Jag har inga nyårslöften, fast jo en sak, att gå vidare, minnen stannar kvar men saker som gör dig ledsen ska jag känna mig starkare av och kunna kämpa imot, istället för att bli sårad.
 
 
Jag ser fram imot 2013. Jag hoppas att det blir bra. Ett satsningsår med Jouline. Ett år som ska bli det bästa.

This place is paradise, it´s a place i call home

I hear the wind across the plain
A sound so strong that calls my name
It´s wild like the river, it´s warm like the sun
Ya it´s here, this is where i belong
Under the starry skies, where eagles have flown
This place is paradise, it´s a place i call home
 
The moon on the mountains.
The whisper through the trees
The waves on the water
 
Lets nothing come between this and me
Cuz everything i want, is everything that´s here
And When we´re all together, there´s nothing to fear
And wherever i wander, the one thing i´ve learned
Yeah
it´s to here i will always...always return
 

2012-12-30

Dagens ridpass.

Jouline var verkligen riktigt fin idag. Mjuk i handen, kunde vara lite stark ibland fast var mest i början. Red mycket övergångar och så för att hon skulle lyssna, gick super. Gallopfattningarna från halt & skritt gick jätte bra, hon gjorde super fin gallopfattning med en lugntakt. Imorgon blir det lite filmning till, kommer nog göra en annorlunda video imorgon får se helt enkelt men Jullan var skit fin idag, riktigt stolt över henne, verkligen.

Imorgon är det ju sista dagen på detta


2012-12-29

Jullan hade fått vila i nästan en vecka imed vi var i tyskland. Full v energi hade hon, är nöjd med henne.


This Is Where I Belong.

En film jag gjorde för en stund sedan. Lagt ganska mycket energi på den. Är inte super duktig men de funkar iallafall. Kommentera gärna vad ni vill ha för filmer sen.


Efter en härlig semester är man hemma hos sin fina tjej igen.

 
Kom hem igårkväll ifrån tyskland har haft det underbart skönt. Fått en massa presenter. Kommer berätta mer om dagarna där imorgon.
 
Idag red jag på Jullan efter vilan imed vi var i tyskland. FY FAN vad pigg hon var. Bockade lite och var en aning stark men fy vad fint hon gick. Så klart har jag filmat och kommer göra en liten film nu ikväll om jag får tiden att räcka till. Red henne först i låg form. Hobbade med att få med bakbennen och ha ett bra tempo. Padocken var helt okej, lite hög i mitten men fyrkantspåret var helt okej. Jullan var verkligen sjukt fin. Lite bocksprång hit och dit var bara kul.
 
Jullan har även blivit störtförelskad i Benny.. Dem gnäggar på varandra varannan minut och nosar på varandra varje gång dem går förbi varandra. Mina sötnosar.
 
Igårkväll spenderade jag kvällen och natten med att snacka med Cecilia. Underbart kul, speciellt att hon orkar med mig imed jag hade min trötta humor och typ höll på att somna på tangentbordet..
 
Men men ni får ha det bra så bloggar jag mer om filmen sen. Och lite nyårstankar.
 
PoK Frida <3

En dålig dag idag eller ?

Kan säga att Jouline var på dåligt humör. Allt var fixat och klart för att åka hon var fin som en prinsessa. Tror ni hon vill åka ? eller gå in i transporten? Innan har det gått klockrent men hon testar oss lite nu. Så blev ingen hoppning tyvärr men snart så när damen är på bättre humör..
 
Longera henne i padocken istället även där lite sur, Igår gick hon klockrent men idag ville hon ingenting, hon märker väll att vi ska åka på måndag. Men imorgon är hon nog på bättre humör den surdamen.
 
Imorgon blir det att packa, packa, packa och åter igen att packa. Kommer även försöka göra tidsinställda inlägg för veckan och lite sånt, Men hoppas ni har haft en bra dag, puss!
 
stjärnan och den andra stjärnan fick stå för bilden idag igen <3

Longeringsdag

 
Dagen idag har varit utmärkt. Vaknade runt 10 gick upp och tog lite frukost och såg två filmer. Sedan bytade jag om då var klockan redan 14 så det var in i bilen och köra till stallet. Imed det nästan var mörkt så blev det att longera henne lite så hon fick röra sig. Putsade även lite ytav hennes utrustning till imorgon, klippte hovskägget, mennen, och getskägget haha.. Sedan var hon klar, så tog jag tag i den lilla och longera henne en stund i mörkret. Första gången hon blev longerad så hon var duktig. Traven går utmärkt bara gallopen som ska sitta så hon orkar.
Körde även markträning med henne och så, första gången vi gör det utan hjälp nu. Lite godis och spatserande så gick hon sedan bakom mig som en hund, duktig liten tjej ( Tonita då ).
 
Imorgon kommer Tonita få vila tror jag och Benny kanske jag kommer longera får se hur jag gör.
 
Och imorgon är det en stor dag, VI SKA HOPPA. Pappa fixar däcket imorgon sedan bär vi av till ridhuset och hoppar ett par skutt.
 
 
VILL NI HA FILM ?? KOMMENTERA DÅ DET!
 
 
Linda och Jullan får stå för bilderna!

Min fina tjej.

Asså shit så jävla fin hon var igår. Red först i låg form så hon bara fick gå. Sedan taggade hon upp och jobbade as fint med bakpartiet och framdelen. Hon använde högt och alert steg. Så jäkla fin var hon.
En stor stjärna till min egna stjärna.

Sedan hade jag tid över så jag gick ut i mörkret och tog in Benny och gick in ned shettisen och longera henne så hon fick röra sig. Hon var oxå väldigt fin, dampa lite först med bockningar och lite stegringar men sedan funka de utmärkt. Idag testar jag stora linan och lite övningar och så. Min lilla bebis Töntinita <3

Riktigt bra dag var de igår. Och hoppas dagen idag blir lika bra.

Kommer även rida Jouline ju men kommer bara skritta ut, warm up. Imorgon blir de hoppning på schemat, vem vill jag filmar!?



Bild på Tonita. Kommer ta och klippa henne en dag och göra vid henne, hon liknar en björn.. Haha nä men en bild ifrån hagen :)


Ska rida nu på J

Hejsan bloggen. Igår fick vi jullov, så himla skönt. Är påväg till stallet nu för att skritta ut på henne en sväng, ska bli skit kul, måste få snacka ut lite med henne, med en redig tjej hehe.

Imorgon kommer jag skritta ut igen och kanske longera henne i padocken får se eller så rider jag henne. Om hon var pigg innan är ju frågan hur hon är idag? PIG SOM FAN.

Sedan lördag och söndag blir de hoppning, nervös så in i helvete, har inte hoppat på ett år och känner mig lite ringrostig. Om de blir bra hopp och så, då kommer jag att lägga upp en film på henne när vi hoppar :)
Hoppas ni vill de. Kommer bli sista ridpasst på söndag innan vi åker till Tyskland på måndag morgon, så inte lönt ni skriver på tisdag-fredag imed jag inte kan svara.

Men ha en bra dag, kommer Kkkkkaaaaaannske upp en film på Tonita shettisen i stallet och en på Jullan :)

Ha de bra.

Btw. Lockade håret igår blev nöjd gjorde de med plattång. Kommer önska mig en locktång i julklapp nu hehe.


Videoblogg #en #trött # tjej


Hjälmar och Skyddsvästar.

Hejsan bloggen det var ett tag sedan jag blogga nu. Dagen har jag berättat i ett video inlägg så det orkar jag inte skriva upp.
Men jag tänkte ta en hiss/diss.
 
Jag vill HISSA hjälm och väst. Många ungdomar väljer ju att rida utan väst + utan hjälm. Jag brukar aldrig rida utan mina säkerhetsutrustning, Hästen kan vara snäll, ja jo men ALLT kan oxå hända. Man utsätter sig själv för fara. Man kan göra det. Jag tycker att västar är klumpiga osv. Men den skyddar iallafall mig ifrån skader. Även hjälmen kan kännas jobbig men det är bara att bita ihopa. Man gör det för sin egen skull. Jag tycker detta är HISS för säkerhet, men DISS för klumpighet. Men väljer hellre har jag det säkra och klumpiga på mig istället för att skada mig.
 
Det heter SKYDDSVÄST är till för att skydda dig ifrån skader.
 
Har varit få tal gånger jag ridigt utan hjälm och väst men det har varit på vi säger stilbilder. Även där kan ju hända saker, man ska aldrig vara 100% säker.
 
Hoppas ni förstår vad jag menar.
 
SÄKERHETEN GÅR FÖRRE SNYGGHETEN.
 
 
 
 
 
 

En helt otroligt bra dag!

Tjena bloggen, Eller vad man nu än säger. Denna veckan har gått så jäkla fort. I (12/12)  hade vi Lussebandy. Vi var där fram till 00.00 så det var kul. Vi kom 2:a på hela väståkra skolan. Så jävla bra är ni!
I torsdags var det ju Lucia. Inget märkvärdigt. Och igår var det en vecka till jul + en vecka till Tyskland. Ska bli så skönt att komma iväg och tänka på något annat ocg framför allt vila upp sig till ett nytt år. Det behövs verkligen. På Måndag har vi städ dag. Och på Tisdag har vi speldag och filmdag. Och på onsdag slutar vi.
 
Imorgon.. tro det eller ej.. men pappa ska fixa transporten så den antagligen hinner bli klar i mitten av nästa vecka. Jouline har stått i två veckor nu, för henne är det nog skönt men inte för mig, vill gärna hålla igång henne så mycket som möjligt, men imed all snö kom så var det faktiskt inte så mycket att göra åt det. Men OM nu pappa blir klar med våran transport kommer vi vara i ridhuset och träna lite och hoppa och så. Ska bli riktigt kul. Har inte hoppat på hundra år känns det som.
 
Imorgon är det söndag.. Ja ingen vanlig söndag utan den sista söndagen för detta året då man ska känna.. FAN DET ÄR SKOLA IMORGON. Sista allra sista söndagen då vi kan känna så för detta året. Detta kallas skoltrött till max.
 
Idag var vi hos några goda vänner i ridsporten. En underbar liten familj. Dem hade precis fått en liten bebis som är 4 månader så himla söt. Fick bära han och ja shit så himla söt, en underbar liten kille. Han var otroligt lugn och snäll och otroligt glad. Han hade hela tiden ett leende på läpparna. När jag bar han klammra han fast sina pyttesmå händer i mitt hår och huvudet mot min kind, smälter!
Lilla bebisen<3
Kommer träffa han oftare nu hihi. Favorit killen såklart!
 
Vi var hos dem runt 12.00 och kom hem runt 15.46 eller något. Det är en fälttävlans familj som varit med på dem flesta stora tävlingarna. Otroligt goa och snälla är dem. Ska bli kul att rida hennes storhäst i sommar ( asså rida ut med henne (ägaren) då och ha super kul. ) det roligaste är ju att han är över 1.80 en bamsekille.
 
Idag hade jag markträning med Jouline. Gud vad kul hon tyckte det var. Har lärt henne ett litet trick nu oxå i smyg hihi, puss har jag lärt henne, Nu det första hon gör i hagen och i boxen är upp med mulen i huvudet och så gör jag ett pussljud så får man sig en liten gullig puss. Idag var det lite jobbigt att gå i snön imed där är närmare 50 cm så man fick dra sig fram.. Tonita var jätte duktig idag, red henne typ 10 meter. Hon är riktigt lydig nu faktiskt, hon lyssnar på halt, trav och stanna. Super duktig. Ja som sagt hästarna har varit duktiga.
 
Nä nu ska jag fortsätta in i min Sims värld och lata mig lite sedan ska jag sova. Är trött som ett as.. Ha det bra så länge my lovers.
 
PoK
Finaste tjejen
i upphopp.<3
 

Magiskt


We came to FLY.


Alla har vi ett mål men jag har sex stycken mål.

Igår snackade jag ju om mål, höga mål och saker du vill uppnå. Jag tänkte ta lite och berätta vad mina mål med Jouline är.
 
Mitt stora mål med Jouline som jag vill uppnå är SM i fälttävlan. Hade varit så himla kul. Det är en tuff väg ditt men som sagt det är ett mål. Jag vill gärna vara med 2013 men om jag inte blir det, så skitsamma har ju fler år.
 
Sedan har jag fem andra mål med henne.
 
1. Fälttävlans DM.
2. enstjärning fälttävlan.
3. Hoppa LB med henne.
4. Fina dressyr runder.
5. Ha roliga dagar tillsammans.
 
Två av målen här är ganska stora men det är ju ändå ett mål som jag vill satsa på, man får helt enkelt se hur långt man kommer.
Det allta största målet är att alltid har kul med henne och göra sitt bästa, man kanske inte änns kommer halvvägs men man vet att vi har kämpat gjort vårt bästa och haft så himla kul ihopa.
 
 

U som i underbart.

 
 
 
 
Åh, jag får gåshud. fälttävlan är nog världens bästa sport. Fy satan vad jag längtar till säsongen sätter igång igen. Denna gren eller grenar är helt otroligt underbar. Nästa år ska jag ge gärnet, Äntligen. Alla underbara människor, alla hästar, publiken, ALLT. Så underbart.
 

En ponny, En ryttare och Ett mål man siktar imot.

Alla har vi olika mål som vi vill göra. Jag har haft en massa mål med mina förra ponnysar. Salsa var det att komma upp i höjden starta fälttävlan och massa sånt. Det gick mer än förväntat bra. Vi kom till fälttävlans SM och DM vi har även blivit trea i HELA sveland cup, Hoppat LA och han har bara hoppat LC sedan innan.
 
 
Med Putte hade jag ganska många mål med. Vi hade mål i dressyren och även i hoppningen och terrängen. Putte var en extremt fin hoppare, men dressyren var VÅR akilleshäl. Vi hade mål att starta olika dressyr tävlingar under en viss tid se hur mkt de förbättrades under den korta tiden. Första dressyrtävlingen var i mars månad vi fick 58% på grund utav han var spänd och vi var osäkra. Den 5te dressyr tävlingen var i sammanband med fälttävlanstävlingen våran första i falkenberg. Där fivk vi över 65%. En enorm skillnad. Våra mål var som sagt dressyrförbättringar för mig som ryttare och han som häst. Vi hade även ett projekt med min 20 åriga kompis.
 
 
 
 här hade vi precis börjat med standard träning varje vecka. Detta var i början av projektet
 
 <--- 19 nov 2010 
 
här hade vi precis börjat med standard träning varje vecka. Detta var i början av projektet
.
<-- 24 nov 2010
Här hade vi försökt hålla igång allt som hette träning. Med olika övningar.
 
 
 8 jan 2011Här började allt vända, vi hittade olika knappar som vi tog vara på och försökte jobba som ett team.
 
 
 <--- 14 jan 2011. Här var han ganska bråkig och stark. Men såhär sa min tränare  "Putte var väldigt stressad och "springig" idag under träningen, så vi jobbade mycket med att "omvandla" hans spring till framåt bjudning istället, med hjälp av övergångar och lösgörande arbete, stundtals gick han verkligen super och jobbade på som den dressyrponny han verkligen är på väg att bli! ".  Detta är ord som jag alltid tog till mig och lyssnade på. Det fick oss att tänka possitivt.
 
 
 <--- 21 jan 2011 ingen dressyrträning men vi körde lite styrketräning istället.
 
 
9 feb 2011. Här hade allt börja vända. Vi hade hittat varandra. Nu var vi en bit på vägen av vårt mål.
 
 
<-- 20 feb 2011. för varje träning klickade det. Tränaren säger "Frida red mest själv idag, jag hjälpte henne bara lite på traven, dels för att jag vill se hur hon rider när hon rider själv och för att kunna se helheten i hennes ridpass samt hur hon lägger upp det. Han var väldigt spänd och jobbig i början, men Frida löste det väldigt bra själv, och jag hjälpte i princip bara henne mot slutet, men lite övningar o.s.v. Han är ganska ostadig i formen på filmen. Men med tanke på att han är väldigt oregelbundet riden de senaste två månaderna så går han bra tycker jag"
 
 
 <-- 27 feb 2011. Här ser man skillnaden från de första videona. Även om han är ostadig så kom vi en så enormt bra på väggen. tränarens ord. "Idag var jag med Frida och red i ridhuset. Hon började med att rida fram honom själv. Han stod emot en del i början, men jag gav Frida lite tips. Även denna gången så pratade vi mycket om stödet på yttertygeln, men samtidigt att hon ska leda med innertygeln. Hon fick till det riktigt bra i traven redan efter en liten stund, och det såg verkligen JÄTTEBRA ut. Hon lyckades även väldigt bra i galoppen idag. Jag förklarade att hon måste tänka precis likadant i galoppen som i traven -- stöd på ytter och leda med inner, och i värsta fall även leda lite med ytter. Och detta hjälpte verkligen och han sökte sig neråt i galoppen, men han gick lite väl fort stundtals. Men jag tyckte att Putte och Frida var väldigt duktiga båda två idag. Frida löste problemet hon fick i början väldigt bra och fick Putte väldigt avslappnad och uppmärksam på henne. Putte slappnade av fint efter en stund och gick som sagt super."
 
Nu har det tagit ett år sedan dessa videona var. Men efter detta var vi bra steg i luften på att komma upp till den nivån vi ville och vårat mål var inprincip lyckat. Jag önskar bara att jag kan fortsätta på den väggen vi var på. Kunna fortsätta dansa på moln med han och känna hur vi blir bättre och bättre.
 
Detta är även en hyllnings video och även en video på hur mkt jag saknar han. Här är även videor på dressyrpass. Han utvecklades så enormt mycket.
Jag vet att videon är gammal, men ändå..
 
 
Lova att aldrig ge upp era drömmar och mål. Fortsätt kämpa även om det går i mot vind. Man ska aldrig ge upp. Man ska kämpa, inget är meningslöst. Allt går om man försöker och ger allt man har.
 
Jag trodde aldrig jag skulle komma så långt med vare sig Salsa eller Putte. Men det gick !!!
 

Frida en trött tjej på en lördag.

Tjena bloggen sitter just nu och lyssnar på extremt härliga låtar på youtube. Underbart.
Som jag sa igår så skulle vi ha gäster. Så jag stack upp och var lite osocial vid datan. Dagen har varit så där. Inget vidare väder. Har bara varit så skit kallt som det bara kan bli. Jouline var super duktig på markträningen igår. Hon var i stora hagen har aldrig tränat att ta henne där. Och aldrig iheller att ta henne först men det gick utan problem, min fina tjej.
 
Maten idag har varit super, hade stor buffe och så. Imorgon ska vi till jordberga på sådan marknad eller något. Ska väll bli kul. På måndag ska sista inlämningarna in för att betygsättas.
 
nästa vecka den 12 ska vi ha lussebandy. Kommer vara i skolan och heja på min underbara klass. Hoppas nu vi vinner skiten. Vi kommer ha awesomes tröjer. Vi kommer lätt vinna, iallafall på bästa lagspelet. Jag kommer inte vara med för ja jag vill helt enkelt inte imed jag inte änns kan hålla i klubban, typ goodluck där Frida. Vår klass består av ett gäng grymt duktiga killar och även tjejer. Vi kommer köra skiten av alla.
 
Förra året kom vi 2a eller 3a. Så grymma ni var asså.
 
Nä nu ska jag skypa lite och tänka på något kul jag kan skrive om. Nu har jag tagit bort 2,997 bilder på mobilen, känns skönt att få gjort det så nya bilder kan fotas. Hoppas ni har haft en bra dag.
 
PoK.

My beautiful star.

"Look up, over you're head there are millions of stars. They are pretty, but all the same. Sometimes you can see a moving star in the corner of your eye it's fast, going somewhere, this star i special, it has broken loose. If you think it's falling, look again, maybe up is down and down is up. Maybe we all are upsidedown."

Snön ligger tjock..

Gud asså vad jag har bloggat dåligt denna vecka. Känns konstigt att inte ha bloggat men det kommer mera. Som ni kanske ser ute så är det snö ute och det är inget jag uppskattar här borta. Kan inte rida i padocken imed den är igen snöad typ, blir bara 2 meter höga styltor under hovarna. Så lixom ridningen har legat åt sidan nu. Denna helgen kanske vi får fått ordnat min transport, och om vi får gjort det så ska vi iväg nu i veckan och hoppa. Känns taggat och komma iväg nu så man äntligen fått det gjort.
 
Veckan har varit så himla jobbig med typ allt. Jag har varit stressad för att 6 uppgifter skulle bli inlämnade senast torsdag. Var ju sjuk hela förra veckan och ja jag blev stressad som jag vet inte vad. Sedan låg jag efter i 3 prov som jag skulle göra nu i veckan. Ett i SO, ett i NO och ett i gympa. Gympa provet var ett simprov som skulla avläggas i november månad. Var först sjuk den dagen dem skulle ditt, och sedan var jag ju sjuk hela förra vecka och hade inte fått information att man skulle iväg och simma nu denna måndagen denna veckan. Och du skulle senast simma innan onsdag nästa vecka. Var rädd att jag inte skulle hinna med imed jag skulle göra det själv och inte med skolan. Hela helgen var upptagen och nästavecka skulle bara bli stressigt i fall i fall jag inte skulle klara av det. Men som sagt mamma ringde simhallen och bad om en cosh då som skulle bedöma min simkunskap då. Så klart tog ju mamma det tidigaste på dagen en fredag morgon som jag brukar ha sovmorgon på, så dert blev snabba ryck och fixa med det imorse. Vaknade då klockan 05:30. Var i badhuset runt 06:40 och skulle simma klockan 07:00. Och efter 30 minuter knappt hade jag reda simmat bröstsim och ryggsim. Det ända som var kvar var att livrädda. Är faktiskt nöjd med simmningen imorse. Kämpade som attan och bestämde mig för att bara göra det och inget snack om saken.
Jag har ett skit dåligt självförtroende i simmningen. Jag blir nervös och rädd och får typ panik. Hatar att bada över huvudtaget. Men jag gjorde det och är skit nöjd. Blev godkänd och hela köret. Om jag inte skulle klarat det hade jag förlorat mitt idrottsbetyg ( 15 poäng ) och legat på F i idrott men nu kommer jag inte göra det imed jag klarade det.
Känner mig nöjd, självförtroendet höjdes ett snepp där och börjar lita på mig själv.
 
Annars har ju dagen varit helt okej. Blev 1 timme sen till skolan idag, men skit samma..
Morgon dagen kommer det gäster och då blir det nog ingen större bloggning här. Men söndag kommer bli en bloggedag. Men ni får ha en fortsatt trevligt fredagskväll. Ha det nice
 
PoK

The winner.

Denna dagen kommer jag alltid att minnas. Denna dagen kommer jag aldrig glömma. Sista dagen du var på jorden, sista ritten på jorden, sista glädjen. Allt den dagen var från glädje och kände aw min lilla ponny. Men sedan kom tårarna och då mindes jag att jag aldrig mer skulle få se dig. Detta var din sista dag, och min sista dag för att se dig. Jag kunde inte hålla tillbaka tårarna.

Kommer igåg att mamma och pappa stack iväg för att handla eller något jag skulle igentligen åkt med men jag valde att inte göra det utan att jag stannade kvar i stallet och satte mig framför honom, det kändes som han visste vad dom var pågång. Vi satt och myste i flera minuter. Denna stunden med dig, din mule i mitt hår och jag kände din doft. Jag saknar dig gubben. Mer än orden förklarar
 
Sista ritten. Sista dagen. Sista minuterna med han. Sista gången jag såg han.
Inga kommentarer på längden tack.
Saknar dig. Ibland kan inte tankarna sluta. Vart är du, vart finns du nu.
Älskar dig.
Våran legend, våran prins, min hjälte, våran vinnare.
 

Every breath i take.

Du är mitt liv. Mitt allt. Den ända.
 
 
 
 
 

Tvätten upphäng, kläder framlagda , NU: sova.

Hade tänkt att gå och lägga mig nu. Är verkligen trött. Har precis tagit tvätt och hängt upp. Känner mig duktig. Morgondagen blir väll helt okej tror jag. Imorgon blir det nog ingen ridning iheller imed snön, kanske bara skrittar ut en runda men jag får se helt enkelt. Men ha det bra alla. Ingen rolig bloggning idag, lika kul som när det är söndag. Imorgon träffar jag bästa, äntligen!
 
Aja men ha de bra!
 
PoK.
 

2 december och det är 50 cm med snö redan.

Imorgon är det skola. Tro det eller ej men det ska bli kul. har inte varit där på en vecka. Skönt men nu vill jag tillbaka till mitt goa gäng.
Imorgon har vi ju roliga lektioner så det blir chill.
Idag när jag skulle rida så ja hur gick det ? typ skit. Hästen tyckte inte om snön imed det satte sig som 2 meter höga styltor. Nä asså det gick inte. Så imorgon ska pappa iväg med däcket få det fixat och sedan blir det ridhu för våran del. Så jävla trågigt med detta förbannade vädret. Hatar snö hatar hatar hatar. Pappa klämde någon bild idag, som blev väll hyfsade. Vi filmade oxå, men nä inget bra. Red typ i 15 minuter mer gick inte, Jouline titta på pappa precis som måste jag?
Men fin var hon idag iallafall jag klämde någon bild med system kameran iallafall. Blir nog massor med bilder denna vecka imed träning i ridhus hoppas jag. Har någon fråga jag ska ta upp senare under dagen. Ha det bra.
 
PoK.
 
Ingen vacker vild med jaja,,
 

Att sälja en häst.

Alla ryttare har vi fått gå igenom en tråkig sak inom ridsporten. Det är att sälja, att sälja en häst kan vara jobbigt. Det gäller att ha den ute på annons, bestämma en viss summa pengar, och sedan kommer ju det jobbiga att hitta rätta ägaren för dig som person. Att trivas med dem som köper hästen och känna att hästen kommer ha det bra.
 
För ett och ett halvt år sedan sålde vi min lilla guldklimp, verkligen min ögonsten, han jag gjorde allt med, SM, DM, katalogsfotografering i thule, div1, LA, Allt sådant man bara kunde önska sig.
 
Han var den vi inte trodde skulle kunna ta sig över ett hinder på LA men vad gör han, han tar en helbana och blir placerad. Han förvånnade oss hela tiden, gång på gång överaskade han oss. Han var den ponny som gjorde allt för sin ryttare. Han ville aldrig vara dum, utan tvärtom, göra sitt bästa. 2009 började vi med fälttävlan. 2010 var vi med i SM och DM. 2011 startade vi våra sista tävlingar sedan på sommaren såldes han.
 
Nu kommer det viktigaste med detta inlägget. Det ända vi ville var att han skulle komma till någon som tog hand om han och skulle ha lika kul med honom som jag hade det. Det var det ända vi ville. Efter 3 veckor var han såld. Till en liten tjej på 7 år, helt underbar var hon, hon har följt oss på varje tävling och vi kände dem sedan innan. Allt var klockrent, hon red han som en stjärna och gör det fortfarande. Hon går in på en tävling och soppar mattan. Helt galet duktiga är dem tillsammans. Jag är så himla glad över att han är där han är idag. Han har det underbart, han blir behandlad som en prins. Dem är verkligen så duktiga. Nu har dem snart haft han i 2 år. Tiden går fort, för fort, ibland hinner man inte med. Jag är så glad att jag äntligen ska börja hoppa för då ses vi på hoppträningarna. Aw världens finaste!
 
Ibland kan man känna att man saknar han, men ibland saknar jag inte haan utan jag får istället ett bret leende på läpparna och glädjs med det dem lyckas med och hur bra han har det där. Våran älskade prins. Hade han i tre underbara år, tre underbara år jag aldrig kommer att glömma. Så mycket minne.
 
Du har det så bra!
 
 
 

Denna idiotiska transport.

Ikväll kommer det en liten bombning på bilder jag inte lagt upp här innan. Jag hoppas ni håller utkik.
 
Idag red jag ut i det fina kalla vädret, första advent och säkert 5- grader. Jouline var pigg och ville bara racea loss. Men vi skritta bara. Imorgon skulle vi ju igentligen åkt iväg och hoppat, när vi kollat transporten visar det sig att andra däcket oxå var i sönder så det får bli nuu nästa vecka pappa får ett nytt däck på måndag så vi kan åka och hoppa. Men imorgon har jag en film dag iallafall. Det blir att ta med filmkameran och filma min ritt, ta bilder och sedan blir det en film lite senare på dagen. Har ni tips på vad/vart jag kan filma så ge förslag. Kommer även imorgon ta och städa på mina rum igen, nästa helg har vi gäster en massa gäster, ska bli kul. Sedan nu i vecka ska jag försöka komma iväg och hoppa, vem vet vi kanske kan hoppa imorgon ändå om vi kan låna transport, men vi får se helt enkelt.
 
Nä som sagt det märks att vi är i december månad, hästarna är som tokiga. Shetttisen skulle ha lydnadsträning idag i padocken.. hur slutade det tror ni ? Hon hade verkligen energi till max, hon kickade och stegrade och hoppa iväg som en jag vet inte vad, kunde verkligen inte sluta skratta, sedan påvägen in från hagen hoppade jag upp på henne och red in, det slutar oftast med skratt, aw lille tjejen. Kommer kanske en video på henne när hon är klippt i mannen och borstad och inte ser så skitig ut.
 
Ni kanske inte visste det men i stallet vi står i så har dem två andra hästar.
 
En finfin dressyr kille på över 23 år, just nu är han i pension och spenderar sina timmar i hagen och njuter. Han har verkligen varit en riktigt fin kille, fast det är han fortfarande. Han är otroligt snäll och älskar att bli ompysslad.  Han älskar att få mysa med en och att äta godis ur min ficka. Han älskar att bli skitig, dessutom är han vit så ingen bra kombination.
 
Sedan har vi ju lilla Tinto eller Tonita som jag kallar henne för, ett svart/mörkbrunt sto. En glad och spralig tjej på 10 år. Hon kan vara väldigt tråkig men när hon har jag sätter igång med våra bus blir hon pigg som bara den, hon älskar att bli uppsuten på det är öronen framåt och fullfart framåt, brukar hoppa upp barbacka och bara grimskaft. Hon älskar att bli ompysslad men har ett jävla humör när hon inte får som hon vill, typiskt shettisar.
 
Detta är två goa ponnysar, kommer kanske fota dem nästa helg eller något vi får se. Hoppas ni har fått tillräkligt med info om dem nu.
 
PoK  // Frida.

Finns man en gång, finns man alltid.

   

Det förslutna är bakom mig.

Just nu är jag verkligen på topp med mig själv. I både mitt tänk och i sinnet. Just nu ska jag lämna de förflutna och ta ett steg fram och fortsätta så. Jag är lycklig i mitt nya liv med min nya häst och nya vänner. Nu ska allt bara fortsätta lika underbart som det är. Min lycka med Jouline är underbar, nästan som en sagodröm. Obeskrivlig.
 

Denna känslan kan man inte mer än att älska till tusen!

3,2,1,NU.
 
Den känslan att höra människorna som står längst banan att räkna ner, att vrålla och skrika på en ända in i mål, höra hur dem puchar. Det kallar jag tävling. All gemenskap, bangången, allt är helt obeskrivligt. Den känslan är poeskrivlig!
Alla är så underbara, alla hjälptsåt. Stöttar och alla vill att det ska gå bra. Man kan säga GRATTIS och LYCKA TILL, om den ena vinner och det själv har inte funkat så kan man säga grattis. Nä asså fälttävlan är verkligen helt underbart, gud vad jag längtar till nästa år då både jag och min fina guldklimp ska ut och visa vad vi går för. Vi ska visa att hon kan och jag. Min underbaraste, gud vad vi ska ha kul tillsammans, vänta bara tills vi står i startfållan och tiden räknas ner 10...5.4.3.2.1 KÖR. Nu räknar vi ner dagarna till detta året är över så vi kan komma ut på träningsbanan i mars och sedan ut på tävlingar.
 
Detta är det vi vill.
 
 
 

Scream & Shout

Är seriöst kär i denna låten, vet att Britney inte är så omtyckt, men asså gud WILL.I.AM är ju så bäst, gillar Britneys "röst" är as cool. Videon är ju inte mycket att säga om haha, grym!
 

RSS 2.0