Detta kommer bli riktigt bra.

Jag har fått många frågor om vad jag har för mål med Jouline. 
Jag har oxå funderat mycket över vad mina mål ska vara. Vad jag ska sikta på och så. 
Jouline är en riktigt duktig ponny inom fälttävlan, jag har en stor chans på saker där. Fälttävlan är det jag kommer rikta in mig på till 100%. Men jag tycker även att det är viktigt att variera tävlingarna mellan hoppning, dressyr och fälttävlan. Mina mål inom fälttävlan är SM. Jag har höga mål där som jag vill kunna klara. 
Fälttävlansbankortet för Tågarp och Dagstorp år in betalt och jag kan rida där hur mycket jag vill och när jag vill. Självklart ska jag träna för min tränare, om hon har tid. 
 
Under 6 månader har jag haft mål som varit: Ta det lugnt och hitta in känslan. 
Jag ville kunna rida henne i dressyr och hitta in känslan där först innna jag kanske började hoppa. Jag vill kunna hitta en del knappar och inte bara hänga med som en vante och ha 0 i kontroll. Jag är så himla glad att jag tagit det så pass lugnt och tagit allt i min egna och lugna takt. Nu ser jag förändring i min ridning. På bara 6 månader. Och jag är så fruktansvärt glad över detta. Många har varit på mig "när ska du hoppa", men jag har alltid sagt "jag vet inte". För jag ville känna in rätt tillfälle för det och kunna känna att nu är vi redo. Och det var vi. Nu har vi hittat varandra som hande i handsken och jag vet att detta kommer kunna bli riktigt bra, jag tror på oss. 
Jag ska börja för tränare en gång i veckan nu.
 
Inom hoppningen har jag många små detaljer som jag vill träna på, kunna kanske ha samma takt igenom en hel bana. Kunna hitta bättre rytm, träna mycket kombinationer. För jag vill verkligen hitta alla detaljer. För jag vill det ska bli bra. 
Mitt mål inom hoppningen är väll att starta en LB och kanske LA, kunna känna oss säkra på höjden och bara ha kul för det är ju faktiskt terrängen som vi ska köra på i. 
 
I dressyren, vet jag faktiskt inte. Hitta fler knappar i allt, och kunna köra på i vanlig takt. Jag ska börja träna för en tränare varannan vecka som det är tänkt (dressyrtränare) för att få lite insperation. Jouline är riktigt fin i dressyren, hon har ju i grunden gått dressyr.
Hon har höga ambitioner i alla tre grenarna. Nu ska vi bara ge allt träning och se vad tiden kan ge oss.
Jag tror på oss. 

Läsvärd blogg!

Idag tänkte jag börja dagen med att länka denna grymma bloggen. 
Såhär säger dem om sin blogg...
 
Är du trött på meningslösa inlägg och bloggar som aldrig förnyar sig? Det är vi också! Därför startades Dsisters. Vi är tre tonårstjejer som kan garantera att det inte blir enformiga och lönlösa inlägg. Vi är nämligen tre helt olika personligheter med olika åsikter om saker och ting. Det vi däremot har gemensamt är ett brinnande intresse för träning, både med och utan häst. Mat är bland det bästa som finns, därför tänker vi inte snåla med att dela med oss av våra bästa recepten till er! Dessutom tycker vi det är jättekul med kläder och går alltid runt och nynnar på den senaste låten. Ge oss en vecka, ni kommer inte bli besvikna!!
 
 
Detta är tre helt otroliga syskon. Otroligt trevliga och skriver jätte bra inlägg. Det bästa med dem är ju att dem är ju fälttävlanstjejor!
Hihi, men nä nu får ni klicka in på deras grymma blogg och sedan följa, ni kommer verkligen inte ångra er, ni kommer få reda på väldigt mycket mer fakta på deras blogg. 
 
Http://Dsisters.blogg.se/ 
 

(Ni kan klicka på bilden oxå för att komma in på deras blogg,)


En härlig våffeldag.

Vaknade imorse av enorma ruggsmärtor. Vet inte vad som hänt men, men. 
 
Snöade som in i imorse. Inte alls kul, men sån tur var så kom solen fram upp med dagen. Vi stack till stallet och mamma fixade i sadelkammaren med en massa saker som skulle säljas osv, Så jag tänkte att jag skulle göra allt klart i stallet till ikväll så vi slipper det. Pappa hämtar mig snart och då ska vi släppa in hästarna. 
 
Mamma och jag stack sedan efter stallet till affären och handlade lite. Vi köpte lite glass och våffelpulver. Som alla vet så var det ju våffeldagen. Och då åt vi lite våfflor när vi kom hem, och så klart Carte Dors glass, extremt gott. 
 
Nu sitter jag vi TV och tittar på någon serie. Tråkig. Ska nog ta lite glass nu innan pappa kommer. 
 
Jag har inte haft så mycket blogglust denna veckan eller ja månaden. Jag har verkligen inte vetat vad jag ska skriva om så, ja lite blogg torka. Min blogg har ju fått en massa nytt. Därför vill jag tänka lite om det är några ändringar som ska fixas. Men har moblerat om bland kategorierna och funderat på veckans uppdate. 
 
 
Imorgon ska jag förhoppningsviss rida. Blir lite trav arbete i padocken. 
 
Mer uppdatering kommer ikväll. Ni får ha det så himla bra.
Puss haj. 
 
 

Upp och fixa på en söndagmorgon.

Var uppe med tuppen idag. Vaknade runt 06:00 väckte mamma och vi körde till stallet för att fodra och släppa ut dem. Jullan var riktigt busig idag när jag skulle ta ut henne, hon hade så brott så hon kastade sig hit och ditt, men tillslut fattade hon att jag bestämde och då slutade hon. Hon stog sen lugnt i sin hage och åt höet i vårsolen. 
Snön ligger vackert i hagen nu, på väg att smälta bort. hagen är fortfarande frusen, och valde att hoppa över ridningen då. 
 
Imorgon blir det att sticka till stallet vid samma tid och släppa ut henne. Om jag hinner imorgonkväll så ska jag nog longera Tinto efter sin lilla vila. Och kanske longera Jullan med. 
 
Igår hade jag 6 månader med Jullan. Känns helt underbart. Tiden har ju gått så fruktansvärt fort. har ju inte hunnit stanna upp tiden. Men det bästa är att jag har njutit i vartända sekund. Nu ska vi få ännu fler månader och år tillsammans. 
 
Jag har ju lov denna veckan. Riktigt skönt. Långa sovmorgnar och få ta allt i sin egna takt. Kunna stanna upp lite i tiden och andas ut. Skönt. 
 
Mitt lov kommer vara helt okej. Blir mycket träningar, antagligen träffa en massa vänner. Och fira påsk med hela "stora" släkten. 
 
men ni får ha det så bra. Puss.
 

Första skoldagen denna veckan.

Kom precis in genom dörren. Var i skolan idag. Första skoldagen på hela veckan, känns skönt att fått vara ledig i måndags och att bussarna var inställda igår. Igår skulle vi haft nationella i NO men det slapp vi och har det på Fredag istället. Har pluggat en del på det  i skolan och lite i Måndagsnatt. 
 
Nu har jag fickat med mamma. Ätit hennes goda kanelbullar som hon gjorde igår. Och nu ligger jag i min säng med datan i knäet och hade tänkt sova en blund tills pappa kommer hem så vi kan åka till stallet och fixa. Vi ska endast mocka och fixa vatten sedan blir det hem och äta. Mamma jobbar i natt, antar kvällen kommer bli tråkig.. 
 
jag vet verkligen inte vad jag ska skriva eller uppdatera bloggen med just nu, har lite bloggtorka. Så ikväll hade jag tänkt lägga upp det första inlägget på "tips" kategorin. Kommer även länka en blogg ikväll. 
 
 

Skryt? Har man en grym ponny så har man.

I söndags var jag iväg och hoppade som ni läste i Måndags. 
Det gick verkligen sjuktbra. Hoppade lite sockerbitar och små hinder men på slutet höjde vi mer och mer. Totalt hoppade vi 120. Och så klart fick vi det på film. Jag är så himla glad att denna underbara ponny räddar mig i svåra hopp, när vi är för nära eller kommer fel, hon räddare verkligen mig, hon gör allt för mig. 
 
Ponnyn har jag snart haft ett halvår. Det har gått så fort. Mycket har förändrats från början. 
Ska bli kul och se hur långt vi kommer, men jag tror vi kommer fixa detta tillsammans, som ett team. 
 
Kolla marginalen över hinderna, kolla hur hon drar på och tycker det är kul.
Kolla bara på denna underbara ponny, och hon äger jag?!
120 klarade hon som en dans, jag känner mig mer säker nu, vi testade vad vi kunde, hon och jag klarade det, nu har hon vissat att det går, och att hon kan. 
 
Studsträning på detta för att få mer ryggteknik och mycket andra gymnastik övningar, gud vad bra detta kommer bli. 
 
Se och njut min kära läsare. 
 

Ännu en toppen träning.. Vart ska allt sluta?

Dagens hoppträning gick super. 
Gud vad hon kan hoppa alltså. 
Hoppade 115-120 med henne idag, så jävla fin var hon. Sinnessjukt. 
Berättar om allt imorgon ska sova nu, är ju ledig imorgon <3
 

En historia med en underbar ponny.

En del som inte läste min förra blogg, läste också en hel del om Salsa. 
Min allra första ponny vid min ägo.
 
Salsa var en vit welshponny född 1996. 
Salsa är världens snällaste, han tåller det mesta och kan ta det mesta. Han är en riktig läromästare. 
När vi köpte Salsa hade han endast gått LC i hoppning och tror han kanske gick någon LB i dressyr. 
När Salsa var min kom jag direkt från ridskolan och var ändå nybörjare men ändå inte. 
Salsa lärde mig en massa inom hoppvärlden och dressyrvärlden. Han lärde mig en hel del. 
Han räddade en i dåliga situtioner om du kom fel på något hinder och han kände att han inte kunde hoppa just precis då. Han var ärlig och vissade att "Nu kan jag inte hoppa för du kommer för snett osv". 
Han lärde mig en hel del inom ridsporten. Jag tävlade en del tävlingar med han och vi kom inprincip alltid hem med en gulblå rosett eller iallafall en rosett med oss hem. 2009 tävlade vi väldigt ofta med han, hoppade lite LC och LB1 i dressyr och bara tog det lugnt. Han lärde mig så himla mycket det året. 2010 var jag mer rutinerad, jag kunde han utan och innantill. Jag kunde inprincip bara blunda så visste jag hur jag skulle rida han för att han skulle gå klokrent. I slutet av 2009 startade vi en LB och självklart fick vi med oss en placering hem. En tredje placering. Han var mycket svårare att rida i dem så kallat högre klasserna, han var mycket att rida. Mycket ben fick man rida han med annars sa han tack för sig och kunde lika bra väggra ut sig.
Men 2010 startade vi några cuper och en massa dressyr tävlingar, vi hann ju även tävla i fälttävlan i slutet av 2009 så vi började 2010 med en massa fälttävlanstävlingar. Vi tävlade LA i hoppning på en stor cup i varberg och kom 2a i hela cupen. 3-4 dagars cup. Alltså långa dagar. 
Salsa och jag fick en stor möjlighet. Att starta LAG SM i fälttävlan 2010. Vi kvallade oss upp ditt och fick ta oss ända upp till Örebro för att starta SM. Salsa var en riktig höjdar ponny. 
Vi startade även DM med han i tågarp, då det kom fram en hel del och ville köpa han. Men just precis då var han inte till salu för jag hade som mål att starta enskilt SM och LAG SM med han 2011 igen. 
Men 2010 köpte vi även Putte, då han endast var 6 år, och han var en hel del jobb med. Så jag tog ett beslut att sälja honom. 
Jag hade en ända tjej i mitt huvud som jag ville sälja Salsa till. Endast en liten tjej vid namn Ellen. 
2011 så var dem och provred han två gånger. Och vi behövde inte lägga ut en annons änns. Han var inprincip såld efter 2 veckors tid. Helt otroligt glad blev jag för han kom ju till tjejen jag alltid önskat att han skulle komma till. 
 
Salsa och jag gick igenom så mycket roligheter tillsammans, saker jag aldrig kommer att glömma. Salsa var en riktig sagoponny, vi kallade han för mini MILTON. 
 
Två över söta bilder på vårat första meeting. Vi kom 5a i hela cupen. 2009 var detta. 
 
Salsa har gett mig mycket glädje inom ridsporten och mycket kunskap. På slutet av våran tid kände jag att jag ville sälja han innan jag blev för lång. Han hade lärt mig rida, sen var det jag som fick lära honom. 
Men när vi nåde hans gräns så tyckte jag det var dags att sälja han. 
Jag har alltid haft en dröm om att Ellen skulle köpa han.
Att få se dem ha kul tillsammans, och se dem ha lika kul som jag hade med den lilla vita ögonstenen.
 
 
Blir så stolt över att få se Salsa och Ellen tillsammans. 
Dem är helt grymma tillsammans, dem är som handen i handsken. Helt underbart fina är dem. 
Finaste b ponny ekipaget. 
 
 

Tipsar om en ny kategori.

Tjena alla mina läsare. 
 
Nu har jag startat upp en ny "kategori" på min blogg här. 
Kategorin heter "tips". På denna kategori kommer jag att länka bloggar om jag tipsar er om något som nåon annan skrivit. 
Jag kommer även att tipsa tillexempel hästar, sådom mina vänners ponnysar som är till salu eller till foder. 
Jag kommer även tipsa en massa utrustning och en massa sådant här med. Så som schabrak som jag kanske säljer, schabrak jag vill hissa. 
Eller till exempel någon borste med kanske. 
Jag har även en kategori vid namn "träning" och där kommer jag vissa uåå lite olika övningar på videos, bilder och beskrivningar. Här kan även andra tipsa om träningsmetoder som jag sedan lägger upp här på min blogg och då kommer ju ni stå som "ägare" till träningsmetoden och på de vinner ni en länkning. 
Som sagt det blev mycket på en ända gång men jag ville lägga till något nytt som kanske andra fastnar på. 
 
Vad säger ni om detta?
 

Jag äger en ängel.

Vart är du min allra käraste ängel. 
Om du nu inte är hos mig, precis här och just nu så vet jag att min vackra ängel skyddar mig, för vad som än händer.
 

Skolan

Sitter i bussen nu påväg till skolan.
Idag ska jag skritta ut på Jouline en sväng.
Ikväll blir de nog en massa bloggande från min egna dator för då kan ni få lite "gamla" bilder!
Kommer även skriva ett inlägg om Salsa!
Ni vet ju inte så mycket om han, så ni ska få reda på lite om han!
Men nu ska jag sluta skriva, måste hoppa av nu hehe.


Ännu en utmärkt hoppträning..

med en fantastisk ponny..
 
Igår åkte jag och pappa iväg till ridhuset för att hoppa lite. Jag körde på lite markarbete. Med mycket serpentiner och så. Jobba henne även över bomar och små hinder. Efter hand höjde vi upp hinderna, och jobbade på den lite högre höjden. Super fin var hon verkligen, hon var taggad men ändå kotrollbar. Ett bra flytt hade hon verkligen. Älskar när hon drar på riktigt innan hinderna, då man får hålla lite häst istället för att trycka fram en ponny med skänklarna, Här är det bara att ramma in henne och upp med blicken och halvhalt så hoppar hon så det smäller om det. 
Snacka om att hon kan hoppa riktigt bra. Det sista språnget (som pappa inte ilmade för att råka klicka på pausknappen på mobilen) då hoppade vi 1m-110cm. Shit asså vad hon hoppade. Med ett riktigt go i galoppen och med ett otroligt fint språng. 
Är verkligen super nöjd med henne. 
 
 
På söndag åker vi iväg med henne igen och sedan blir det standard träning för min tränare varje vecka. Blir då varje tisdag. 
Imorgon är det fredag och då ska jag skritta ut på henne en sväng. Sedan på lördag går jag i skolan fram till 12:00 och sedan när vi slutar så åker jag till stallet och kör på lite markarbete igen. 
 
 
Känner att detta kommer bli rikigt bra asså. 
Shit vad jag älskar att rida denna ponny, hon ger mig ett självförtroende av guld.
Mitt fina hjärta.

Robin Stjernberg - Scars

Sitter just nu vid datan och tänkte att jag hade ju lite tid över för ett inlägg innan jag går och sover. 
 
Såg i tidningen om en tjej på 13år som tog livet av sig för nätmobbning. Helt sjukt att folk har mage för att gå på andra. Att kunna förstöra andras framtid och liv. Tycker det är helt sinnesjukt. Stackars tjej. Usch. 
Vila i frid, fina lilla tjej. 
 
Jag satt och kolla runt på youtube på låtar med Robin Stjernberg. Hitta en helt otroligt "fin" låt. 
Man ser mobbningen i "text/sång" och video. Från olika perspektiv. Mådde verkligen skit när jag såg videon till låten. Man fick verkligen tårar i ögonen. Dessa oskyldiga människor, som blir utsatta. Usch. 
 
Skulle kunna skriva en lång text om mobbning men inte här och just nu. Orkar inte riktigt det nu. Finns en hel del att säga om det. 
 
Men iallafall här får ni låten. Usch. Så bra låt, att man börjar gråta. 
 
 
 
 

Vad hände igår?

Jo igår hände en helt fantastisk sak. En sak jag inte gjort på 1,5 år.
Kan ni fatta det? 
1,5 år sedan jag var och hoppade. Känns helt underbart. Jullan var hur pigg som helst. Hon drog på så det hette dugga.
Hon hoppade verkligen jätte fint. Vi hoppade runt 80-85. Inga högre höjder imed jag ville ta det lite lugnt i början. 
När vi kom till ridhuset började jag med att rida fram henne på båggar, volter och en massa ökningar o minskningar för att hon skulle lyssna på mig.
I början var hon väldigt spänd men de släppte efterhand.
Jag började med att gå på lite bommar, hitta takten och så. Sedan jobbade jag henne på en stor 20m volter och hoppade någon sockerbit som var i varje sida av volten.
Även här att jag skulle försöka hitta feelingen och takten. Och det gick super det med. Efter hand började jag gå på lite hinder, räcke, oxer och lite kryss. Bara för att få in mera feeling och hitta takten med henne.
I början drog hon på som bara den och jag glömde att ta en halvhalt innan hindret så hon hoppade av alldeles för tidigt. Men efter hand som jag kom ihåg halvhalten så hoppa hon bättre och lite närmre in på hindret.
Hon var verkligen super fin, hon lyssnade på mig, även om hon var övertaggad. 
Vi skulle igentligen hoppat idag igen men imed vädret var så hemskt så valde vi att ta det på Onsdag.
Då ska vi även snacka med min tränare där och höra om inte jag kan börja i en grupp. 
Detta ska bli riktigt spännande. 
Sedan nu efter hand så ska vi börja med fälttävlansträning. Förhoppningsvis om kanske 2 veckor. 
Vill helst komma in i hoppningen så jag vågar lite mer i och med jag varit borta från det så himla länge. 
 
Känner att vi är på gång nu. Känns fantastiskt. 
 
Någon bild ifrån "ögonblicksbilder" ifrån videon pappa filmade! 
 

Vem är Tinto?

Jo vem är nu Tinto? 
Vad är det för en ponny? 
Jo detta är en 1m hög shettlandsponny. En svart/brun liten buse. Som är full i fan. Dessutom är hon ett sto. Och shettis, ingen bra kombination. Tinto har varit en liten sällskapsponny till gamle Benny, Putte, Salsa och nu till Jouline. När Benny stog i samma hage som henne sa hon inte ifrån så mycket hon tog gärna skit ifrån han, blev biten och jagad ibland till och med. Dem sista månaderna som Benny stog kvar på jorden började hon ta lite mera kommando, det var tydligen hon som bestämde och inte han. Då blev det Benny som fick springa. 
 
Vad gör du med Tinto om dagarna? 
Ja vad gör jag med Tinto. Jag brukar longera henne ibland kan jag sitta upp på henne en liten stund för att busa med henne och hon tycker det är dö kul. Jag har även börjat trick träna henne lite nu, bara för hon ska få ha lite kul och att någon pysslar med henne. Henne förfäder och släkt har dragit sulkey och var väldigt duktiga. Men Tinto är inte inkörd. Men vem vet jag kanske testar någon gång. 
'
 
Tinto är inte min utan dem som vi står uppe hos, deras lilla ponny.
Men jag har typ tagit över mockning, mat och all skötslen över henne bara för jag älskar att hålla på med henne. Hon är alltid så glad, charmig och älskar att springa omkring i hagen och busa. Men ibland kan hon få för sig att stegra när hon inte tycker det är så himla kul mer. Men oftast är hon glad. 
 
När Kajsa brukar komma ner över lov och annat så brukar hon få sköta om Tinto.
Mocka åt henne, sitta upp på henne ibland och mysa med henne. Tinto är ju så snäll så man kan göra vad som helst med henne typ. Så jag och Kajsa brukar säga att det är Kajsas när hon är här nere i skåne hihi. 
 
 
Som sagt Tinto kan ju även tricka.
Men hon är inte super duktigt, men hon kan det iallafall. 
trick hon kan är Puss, Bugga, och Hälsa. 
Hon kan hälsa ifrån sittande ryttare på ryggen, på kommando, och i halsring. 
Ibland rider jag henne i halsring och brukar typ longera henne över små hinder, och det älskar hon. 
Kajsa fick även testa "hoppa" henne. Typ 20cm-30cm hoppar hon, imed hon inte har den där tekniken till det, men hon tycker det är super kul. 
 
 
Detta var lite uppdate om Tinto, den lilla busen.
Jag kommer blogga om henne ibland. Men inte så himla ofta i och med hon inte är min egna. Men om ni vill kan jag göra en liten film på henne till er nu fam över våren/sommaren. Det är då hon har finast färg och inte så lurvig i pälsen. 
 
Här får ni två bilder när hon visar att hon kan hälsa fint, hihi busfisen. 
 
 

En relation så stark.

Fick en fråga för ett tag sedan om Jouline. 
Vad vi hade utvecklats med under den tiden jag haft henne, våran relation till varandra osv. 
 
Jag och Jouline har hittat varandra som handen i handsken.
Jag vet vilka knappar jag ska trycka på. Jag vet hur jag ska handskas med henne. Imed Jouline är så pass känslig som hon är måste man vissa henne tilit och att hon ska acceptera dig. Hon gör inte det med alla, men det har ho gjort med mig. Hon kommer när jag kallar, myser när jag vill. Jag gav henne den tiden hon behövde för att förstå att jag var hennes nya ledare. Hon acceptera min hantering och ridning. Hon fattade att det var vi två som var teamet nu. Jag har ju haft ett rejält uppehåll efter Puttes bortgång, ja man kan nästan säga ett år utan daglig ridning. Jag har varit väldigt ringrostig i min ridning, har inte riktigt hittat den känslan jag hade innan, men jag är på god väg iallafall. Jullan har hjälpt mig mycket och lyft upp mitt förtroende. Hon fick tilit för mig och jag för henne. Från början när jag red henne var jag väldigt försiktig. Jag var rädd och osäker, våga inte riktigt ta tag i henne på de sättet som jag gör nu. När jag gjorde det med min förra på slutet så ja..inga detaljer helst.. 
Jouline är annorlunda hon gör det jag ber om, fast det måste vara mycket jobb för att bli något av det. Min ridning är förändrad nu. Jag rider med mer power, vågar ta tag i henne, kräva mer, och Jullan bara gör det. Inget tjafs utan bara fullfart framåt. Vi har haft mycket jobb att få in henne från hagen då hon spänt sig och sprungit iväg. Man fick inprinscip jaga henne, men menar inte att springa efter henne utan menar att gå in och försöka gå efter osv, jag lockade med spannar med mat i bara för att få hennes uppmärksamhet, men det funkade inte i längden. Jag kunde hålla på i 30 minuter, 1 timme, 1,5 timmar. Det var jobbigt men tillslut kom vi på ett sätt för att få henne mer uppmärksam på oss och acceptera oss på marken och förstå att vi ville ha hennes tilit, vi körde med följa john leken hon skulle följa mig i viket moment som. Skritt, Trav, Galopp osv. Nu tar det knappt 3 minuter att få in henne ifrån hagen. För mig känns det otroligt underbart. 
 
Jouline är en ponny som måste få ta sin tid att känna in personerna vid sig.
Kunna få acceptera dem i sin egna takt. Utan stress. Jouline och jag har ingen stress. Vi tar det i vår egna takt. 
Folk får säga vad dem vill, men det är jag och Jouline. Jag är en ny ryttare och hon är en ny ponny för mig att rida. 
 
Här får ni lite bilder under olika ridpass.
Där man ser även min förändring i min ridning, och hur jag rider henne. Jullan kan och nu ska hon få lära mig vad ridning igentligen handlar om. 
 
 
 
Första dagen hos mig. (tredje gången jag rider henne).↑
 
I mitten av våra månader tsm. ↑
 
För två månader sedan. ↑
 
För typ 1 månad sedan.↑
 
För en vecka sedan. ↑
 
Idag.
 
I början red jag henne lång och låg.
Sedan började jag våga mera och tog upp henne lite mera, sedan har jag fått upp huvudet mer och mer på varje bild, Jag sitter bätrre i sadeln, inte så framåt lutad och ingen ojämn vikt. har handen mer upp och mer skarp med blicken. Jag sitter även djupare i min sits. Får upp min hand mycket bättre. Blir bättre i mina hjälper. Jag känner mig på gång nu. Har mycket jag själv vill träna på nu och som Jouline ska få lära mig. 
 
Om jag får skryta för mig själv. Så har jag en jävligt fin ponny. Sen får ni säga vad ni vill.. 

Rolling High In The Sky.

 Lite bilder ifrån videon. 
Hon går bara finare och finare med mig nu, och jag rider bara bättre och bättre tackvare henne. 
 
 
 

Drömponnyn blev min.

Min dröm hääst jag en gång ritade upp och beskrev, blev min för 5-6 månader sedan.
Ponnyn som jag beskrev i mina anteckningar sedan jag var liten.
Drömhästen står nu i mitt stall. Kan verkligen inte bli lyckligare än att ha henne, just henne vid min sida.
Ponnyn jag föll för.
Jag litar på dig Jouline, jag älskar dig. 
 

Ett glatt ridpass.

Red Jullan idag för första gången barbacka. Kändes konstigt efter att inte har gjort det sedan jag red Salsa.. 
Men allt gick super, hon skötte sig exemplariskt. Extremt fint gick hon dessutom. Börjar hitta varandra bara mer och mer just nu. Känns så himla skönt att kunna komma med glädje till henne varje dag och veta att hon älskar mig o jag henne. Men ska nog sova nu, ska upp vid åtta och äta sedan blir det stallet och rida. Har ju studiedag imorgon. Så ni får ha det så bra sålänge så höres vi imorgon, då får ni mer fakta om dagens ridpass, tips på övningar och även ett åsiktsinlägg. Vad säger ni om de?? 
 
Här har ni iallafall filmen, så jag hoppas att ni gillar den, kolla i HD. 
 

Att bli kallad förebild. Finner inga ord.

Har sutti och chillat hela kvällen.
Och då har jag läst en massa gulliga kommentarer från andra människor. Jag blir så fruktansvärt lycklig av att få sånt här över gulliga meddelande och kommentarer från folk. Att folk kan vara så här underbara och kan utrycka sig i text och ord för människor som dem "ser upp" till och kan bjusa på sånt här helt underbart. Börja till och med gråta av alla dessa goa texter. Där folk kan beskriva med ord för en. Finner inga ord för er som gör detta. Helt underbart, fantastiksa är ni. 
 
Att bli kallad förebild och idol är något jag aldrig trodde jag skulle bli "kallad".
För mig själv är jag en helt vanlig 15 årig tjej som lever mitt liv med min ponny. vet igentligen inte det speciella med mig. Men ni gör mig bara så fruktansvärt glad. Nej asså gud, finner inga ord för hur mycket sånt här betyder. Ni gör verkligen mina dagar fulländade. 
 
Tack för att ni tror på mig och Jouline. Tack. Vi kommer kämpa för att komma upp ditt vi vill. Men mycket träning så hoppas vi på det bästa. tack för att ni hejar på oss. 
 
 
En kommentar som två goa tjejer skrev på min bdb @friidaaolssonn (@friidaon). 
 
http://thildecherry103.blogspot.se/2013/03/ja-vem-ar-nu-honhan-det-vill-ni-veta.html 
 
Och denna texten skrev en härlig tjej på sin blogg. Man kan inte låta bli att fälla en tår hihi.. 
 
En liten del utav det folk skriver till mig. Tack för ert stöd och att ni följer mig och min ridning och Jouline såklart!
 
PoK från en otroligt lycklig tjej. 

En pigg ponny och lång sov morgon.

Igår kväll ringde min mentor och sa att vi var lediga idag.
På grund utav att värmepumpen var sönder och det var dålig arbetsmiljö för oss. Så jag fick lite sovmorgon idag fram till 11. 
Var i stallet klockan 12. Fixade och donade, plockade undan en massa schabrak och täcke som ska säljas osv. 
Red Jullan runt 3, red ute henne först en sväng vid ån, körde på lite galopp, första uteritten nu efter all snö,  fy vad hon gick asså, kändes som en bomb som skulle släppas vilken minut som. Nä så hon var väldigt pigg. Gjorde små guliga hopp upp i luften och små kickade. Sen red jag henne på vår gräsbana där hemma, red igenom henne ordentligt imed hon var ganska spänd och så. Körde på lite galoppövningar och travövningar. 
 
Pappa har fått tillbaka sin mobil nu ju, så pappa kan filma mig nu i helgen ska bli kul. Ska även höra med han om han kan filma mig med filmkameran och så. Men det ska bli kul, har saknat att göra film. Håller på med en film på Putte och en på Jouline nu. Men nä nu ska jag fortsätta Skypa med Jacky och Felicia. Så ni får ha det så bra.
Pussen haj.
 

RSS 2.0