Denna dagen har varit mer än trög och tråkig.

Har precis snackat med en person som alltid gör mig glad.
 
Dagen idag har varit trög och långsam. Har bara legat och hostat och inte kunnat göra ett piss. Kvällen har spenderats med att snacka med mimmie i nästan 1,5 timmar. Alltid kul att snacka med henne. En äkta vän med ett hjärta av guld. Vi hade en heldel att snacka om så klart fick jag ett leende på läpparna. Underbara människa.
 
Aja har inte mycket om dagen att berätta men ska fundera något bättre att blogga om nu till morgondagen.
 

Som alla andra i dagens samhälle har ju jag också dåliga dagar men dem dagarna finns inte sålänge jag har dessa två personerna hos mig.

Jag har inte nämnt så mycket om mitt liv bakom bloggen,, i skolan, vänner, tankar utanför linjerna allt sådant. Detta kanske inte är något intressant på det visset men jag vill ändå skriva lite om det.
 
- Jag är en tjej på 15 år. Jag är alltid mån om mina vänner och vill alltid ställa upp för dem. Jag får alltid frågan i skolan. "Varför är du alltid så himla glad, har du inga dåliga dagar?"
 
Haha jo som alla andra ungdomar i dagens samhälle har jag ju också dåliga dagar. Jag försöker alltid vara glad i skolan och försöka hålla mig till ett smile även om smilet är fake försöker jag. Mina vänner i skolan betyder allt för mig, dem ställer upp för mig dem dagarna jag mår dåligt och bara vill försvinna.
 
Två av mina närmaste vänner i skolan ställer upp något fruktansvärt, dem gör allt för mig, vi har våra egna små pratstunder när inte alla ser på, vi kan sitta mitt ute i ingenstans och snacka allt mellan himmel och jord, Vi ställer upp för VARANDRA. Många gånger har det hänt att man öppnar upp sig om sina indre känslor, den sak jag mådde dåligt över under hela 8an var Putte, Jag hade det väldigt jobbigt då, jag visste att "Nu efter skolan ska jag upp till stallet och göra vid till min häst som ska tas bort i sommar, tankarna var hemska" Skolan och hemmet var min frizoon. 
 
Jag visste att om jag behövde gråta kunde jag göra det för dessa underbara människorna utan att skämmas för mina tårar. En av tjejerna går jag med varje dag efter skolan, hon bor 1 minut ifrån där jag har min häst. Vi brukar alltid stanna och snacka om allt och ingenting. Någon gång stod vi i över en timme och snacka om allt. Jag känner mig tryg i deras närvaro, jag känner ett stöd. Vi har ju också haft våra stunder som alla andra kan ha det att ha små bråk men dagen efter löser vi det och kan diskutera face mot face om saken och kan krama om varandra som äkta vänner, vi har aldrig skilts som ovänner. De var dem allra första som fick reda på allt om Putte. Även om inte dem var i en sådan situation kunde dem iallafall få mig glad och tänka på allt annat. Ibland vet jag inte hur jag ska tacka dem för allt underbart dom gjort och gör för mig.
 
Denna veckan har jag inte varit i skolan, men vi har haft kontakten ändå, dem gör mig alltid så pig och på ett glatthumör, utan dem i denna tuffa skolvärld hade jag nog inte kunnat klara en ända dag, inget utan sina tvillingar. Jag har aldrig öppnat upp mina känslor för dem vad jag tycker om dem osv, i skolan bland alla andra är vi VÄNNER, men när det är vi tre, då är vi allt tsm. Jag hoppas att vi alltid kommer ha den kontakten vi har, för jag är inget utan er. Jag vet inte hur jag ska tacka er för exakt allt ni gjort för mig, men ni betyder verkligen mer än vad ni tror, ni bryr er på ett äkta viss, ni säger till mig "SKIT I DEM IDIOTERNA" jag tar vara på era ord och gör det, ni förstår mina känslor.
 
Ni är människor jag kan vara MIG själv, vi kan vara helt crazy tillsammans så alla andra tittar och tänker  "SÅDANA JÄVLA TÖNTAR". HAHA men hallå det är vi som umgås nu och vi är ju täntar tillsammans, vi har så himla dålig humor att jag skrattar åt den, sjukt korkade är vi, men därför är vi ju så inteligenta tillsammans...
 
 
Men svaret på frågan "Har du inga dåliga dagar?" svaret ni får är KLART JAG ALLTID ÄR GLAD NÄR JAG HAR 2 UNDERBARA TJEJER I MIN NÄRHET SOM ALLTID GÖR MIG GLAD, DÅ KAN MAN BARA VARA GLAD OCH LYCKLIG!!!!!
 
 
Ja ni ser själva, crazy girls.. haha jag tycker bilderna är skit crazy därför valde jag dessa.
 
Hade bara bild på mig och min ena vän av dessa två men kanske kommer upp en bild på M lite senare om hon tycker det är ok!
 

Detta är tidsinställt!

JAG ÄR 15 ÅR!
 

En mys dag i stallet med Jouline!

Jag och min underbaraste en helt vanlig dag. :) <3


Fail video :)


GAH :D <3

Imorgon är det min dag!
imorgon fyller jag hela 15 år. Känns så himla kul. Imorgon är början på mitt nya liv som 15 år. Dessutom är det 5 år sedan jag fick min underbara Salsa som min egen, underbart!
Tiden har verkligen bara runnit iväg, känns som man inte hinner med alltid. Ibland vill man bara stanna upp i tiden och kunna andas i den härligt stunden du har med någon. Morgon dagen spenderas med att ligga i sängen med Iprem och allt sådant, ingen bra början på sin födelsedag. Kommer även att fira med familjen på kvällen, min busiga mamma har handlat in något fast än att jag sa att hon inte skulle. Min föreldrar är bäst.
 
Har inte ridigt på hela veckan, känns jobbigt ¨, men kan inte göra så mkt i med lilla jag är dåligt med feber och allt. Klassen var på vannigen idag och gjorde något tråkigt..
 
Asså jag har ingen blogginsperation haha.  Men aja, kvällen har jag spenderat med mina småsyskon Jacky & Linn  tack för snackarkvällen!
 
Puss och kram nu nu är det snart min dag !

Freedom.

Idag var jag inte i skolan iheller. Ville faktiskt ditt idag och imorgon men imed jag blivit värre så blir det att stanna hemma imorgon igen, tyvärr..

Idag skulle jag till gymnasiemässan på Bökeberg och imed jag är sjuk stannade jag hemma och min underbara föreldrar åkte ditt istället och tog reda på allt. Imorgon är det dessutom min födelsedag. Otroligt vad tiden har gått fort, overkligt. Dagen kommer firas med mina föreldrar på kvällen och på fredag ska mina kompisar och jag åka till trelleborg och fira. Detta ska bli så kul. Hoppas alla har haft en bra dag, för det har inte jag  haft imed förkyldningen..

ha det bra!

 
Kan inte sluta lyssna på denna underbara låt.

Gud vad glad jag är asså.

Var hemma idag från skolan var skit förkyld imorse, blir ingen skola imorgon iheller tyvärr. Snackade med Linda på facebook för en stund sedan och hon kommer skriva lite om Jouline mer ingående fakta under deras tid tillsammans. Kommer upp på bloggen när den är klar. Har även fått förrförra ägarens facebook och allt sånt så jag har skrivit ett långt meddelande till henne. Kommer kanske upp bilder på Jouline sedan innan hon kom till mig, så spännande detta!
Är så kul att ha kontakt med dem förra och förrförra ägarna extremt härliga människor!
Hade tänkt sova nu, imorgon är det en ny jobbig dag med min förkyldning, men därimot en dag innan min födelsedag!!!
 
GASH ska bli så kul, har inte önskat mig något från mamma och pappa jag har ju fått allt jag vill ha speciellt min fina ponny som jag önskade! <3
Födelsedagen firas hemma med familjen och med mina vänner i skolan och så klart ett härligt ridpass på Jouline ( alltid bästa födelsedagspresenten ). Sedan på fredag blir det iväg med två underbara vänner till trelleborg och äta lite och fira.
 
På lördag ska jag tvinga iväg pappa för att fixa transportskiten, VILL HOPPA NU!
haha desperat men vill hoppa nu, längtar verkligen.
 
Men ajja ha det gött alla pussen haj! <3
 
Är ingen bra på att göra bilder :p <3

En person som jag ser upp till..

Här är en person jag ser upp till. Hon heter Linda Bolin. En grymt duktig ryttare och det är hennes förkänst att Jouline är så fin som hon är!
 Hennes blogg heter www.lindabolin.devote.se
Du är grym Linda!
Lite filmer:
 
http://www.youtube.com/watch?v=OIv6KyjO3Ic&feature=channel&list=UL
 

SARA OCH FRANK.


Drottningen i fälttävlan

 
Min förebild, min idol, allt. Ser upp till Sara så jävla mkt!
Go Sara, Go!

En dag som inte varit den bästa

Blev ingen ridning idag vädret tog över. Transporten ? Inte lagad. Är skit trött pluggat typ hela dagen. Är inte på humör och vill just nu bara upp till min ponny och bli på bra humör. Imorgon kommer hovslagaren så får hon nya fossingar. Det behövs som sagt. Imorgon är det ju också skola.
 
Dagen idag har varit från och till. Har varit mycket i mitt huvud som har vandrat, sedan känner jag att jag har en förkyldning på gång, inte alls kul. Har just nu fått in alla videosarna på Jouline på youtube. Imorgon blir det att plugga plugga och åter igen plugga.
 
Ha det bra!

sundaymorning

Godmorgon bloggen, vet inte om jag hinner skriva något super långt inlägg men dagen idag ser inte fullsmockad ut mer än att jag ska rida nu snart pappa kör mig till stallet och sedan hem och plugga. Jouline får skrittas ut idag på en långrunda. Ska bli mysigt. Kan inte fatta att imorgon är det 5 månader sedan min älskling vandrade vidare utan mig, min fina undponny!
 
Känns urjävligt. Men idag ska jag rida Jouline och vi ska rida där Putte älskade att bli riden, jag kämpar för dig putte!
Vi kämpar för dig.
 
 

Bara 3 dagar tills den stora dagen

 
Hejsan bloggen.
Idag firades min födelsedag med släkten, fick super fina saker. Pengar så jag kan handla till finaste Jouline, Kläder, goddiiiiss.. !, Versage Parfym. Ja en massa annat. Blir även firad på fredag nästa vecka med två av mina närmaste vänner i klassen. Sedan blir jag firad av mamma och pappa på onsdag.
 
Dagens ridpass var sådär, hon var på helspänd, ville bara galoppera, och jag ville ju inte det utan jag ville ju rida markarbete, men Jouline fick sin vilja igenom och fick ta en tur på längan och springa av sig, sedan var hon coollugn igen, men ridpasset blev stirrigt och jag blev sen hem imed gästerna kom kl fyra.
 
Dagen förutom allt uunderbart firande och en underbar dag med hästen har väll dagen varit från och till.,
 
Imorgon är det en ny dag eller ja idag är en ny dag, men nya äventyr undra vad som väntas då.
 
Imorgon blir det nog skritta ut en sväng jag får se helt enkelt.

Bara 3 dagar tills den stora dagen

 
Hejsan bloggen.
Idag firades min födelsedag med släkten, fick super fina saker. Pengar så jag kan handla till finaste Jouline, Kläder, goddiiiiss.. !, Versage Parfym. Ja en massa annat. Blir även firad på fredag nästa vecka med två av mina närmaste vänner i klassen. Sedan blir jag firad av mamma och pappa på onsdag.
 
Dagens ridpass var sådär, hon var på helspänd, ville bara galoppera, och jag ville ju inte det utan jag ville ju rida markarbete, men Jouline fick sin vilja igenom och fick ta en tur på längan och springa av sig, sedan var hon coollugn igen, men ridpasset blev stirrigt och jag blev sen hem imed gästerna kom kl fyra.
 
Dagen förutom allt underbart firande och en underbar dag med hästen har väll dagen varit från och till.,
 
Imorgon är det en ny dag eller ja idag är en ny dag, men nya äventyr undra vad som väntas då.
 
Imorgon blir det nog skritta ut en sväng jag får se helt enkelt.

Jag önskar att du är hos mig igen, snälla kom tillbaka.

Jag har allt jag har önskat, det sista jag önskar just nu är att få tillbaka Putte hos mig. Sitta på hans rygg, känna hur underbar han är. Du är allt för mig Putte och kommer alltid förbli det. Jag trodde aldrig detta skulle hända dig. Varför min lilla pojke. Nä gud vad jag saknar dig gubben. Önskar jag fick se dig en gång till. Om 4 dagar är de min födelsedag, önskar du står utan för mitt fönster när jag vaknar, att få känna din päls under min handflata. Snälla gud, varför gör du så här, om du ska göra något rätt så ber jag dig att visa mig min underbara bebis en gång till.
 
Tack Jouline för du finns i mitt liv nu!
 
 
 

ÄNTLIGEN!

Hejsan allihopa. Har haft super dålig bloggning nu men har gaft jobbiga veckor nu och en massa sånt så har inte haft suget att vilja blogga. I Måndags skritta jag ut Jouline i mörkret och i Onsdags försökte jag rida lite på gräset i mörkret men hon var väldigt spänd och så jag valde att avsluta för jag var själv väldigt spänd och så.
Imorgon är det 4 dagar tills man blir 15 år. Så imorgon kommer släkten hit och firar mig. Kommer uppdatering på alla saker jag fått.
 
Imorgon blir det att rida ut en långrunda men lite galoppövningar. Ska bli kul nu att få rida på dagen pch inte på kvällen.
På söndag ska pappa äntligen ta transporten till jobbet och laga den, sedan nästa vecka blir det ta hästen och köra upp till ridhuset och hoppa!!
Snacka om att lilla jag blev glad när pappa nämnde det.
Vill ni ha film så kommer det såklart upp på VIDEFYME. Hoppas ni nu vill ha film. Men nu ska jag checka lite bloggar sedan blir det bloggen igen hahah. Ha det gött min underbara läsare!
 
 
 

Idrottstest imorgon..

 
Hejsan bloggen.
Eller ja hejsan alla.
Idag har dagen vart väldigt chill. Vi har haft lugna lektioner och allt har varit super kul. Blev tyvärr ingen ridning idag för det blev för mörkt så får bli imorgon, en uteritts runda med lite tempoövningar och sånt. Imorgon har vi även idrottstest kallar jag det vi ska vissa upp olika övningar för henne och ja massa sånt.
 
Imorse skulle vi släppa ut Jouline, shiet vad pigg hon var, hon ville helst bara kkomma ut ut ut ut haha. Känns underbart att höra att min älskade ponny gnäggar så fort hon hör mig.
Idag när jag skulle ta in henne körde vi lite tagen haha. Ja det låter märkligt men så var det haha. Ni kan få en film på det någon gång. Hon har blivit väldigt uppmärksam på vad du gör och följer dina rörelser och är super duktig.
Men nä nu ska jag göra tidsinställda för veckan ut och jag ska även ta ett glas oboy nu YUMMIY!
 
Ha de bra.
 
PoK!
 

Markövning ifrån tisdags.

Börjar bli riktigt imponerad av min lilla tjej. För varje dag blir allt bara bättre och bättre.

Som tex i hagen kunde hon vara väldigt spänd och försiktig. Jag kämpade och kämpade för att vinna hennes förtroende och att hon skulle lita på mig och kunna känna sig trygg hos mig. Antagligen testade hon oxå lite bara för att se hur länge jag palla..


Men nu har hon visat framsteg, hon vet exakt vad som gäller. Som jag sakt innan gäller det att vara lugn och konsentrerad. Inget stirr eller något sånt. U


Overkligt två hela månader idag. Gud vad jag älskar dig.

Du är mina andetag.


Overkligt, stolt och helt enormt glad.

Idag har jag haft min underbara i två månader. Känns overkligt och helt sjukt att jag äger denna underbara ponny. Att få skapa glädje på en enormt hög nivå, och känna att man kan bli glad varje dag i stallet. Hon skapar lyckan i mitt liv. Hon är den som alltid gör att jag vill klara dagen, att klara den hårda skolgången och veta där efter att nu efter skolan ska jag till min ponny. Jag känner att ingen kan stoppa mig nu, ingen. Jag är glad över att få stå som ägare på denna enormt vackra ponny. Vi ska nå toppen.
 
 

gillar du inte mig? okej! ta en nummerlapp, ställ dej sist i kön och vänta på att jag ska bry mig.


Ridpasset.

 
Hejsan bloggen, idag när jag red gick det super bra. Jobbade henne lång och låg bara för att få upp ryggen lite mer. Hon gick skit bra. Galoppen i vänster varvet var hon lite spänd i men det lättade efter hand. Annars idag har jag snackat med Olivia tyå sendan jag kom hem. Har även fixat filmer så att imorgon kommer det upp en del filmer jag gjort. Ni kommer få vara med på den nyaste och få se hur duktig hon blivit på markövning.
Men har inte tid att blogga mer nu ska nog sova lite eller något. Ha det bra pussen haj.
 
 

Tar en kort bloggpaus.

Hej alla. Har bloggat lite från och till men har inte känt att jag velat. Igår red jag Jouline i den nya reflexklädnaden. Snygg var hon i det som bara den. Även om hon var pigg så var hon samlad och konsentrerad. Idag ska vi har presentation i svenskan. Hoppas att det går bra. Ikväll blir de mys med Bozz.

Jo jag kommer nu bara blogga från mobilen ett tag. Jag kommer även ta och blogga så fort tiden räcker till.

Men ha de bra alla och vi ses väll snart igen!

PoK.


Vila i frid Tanja.


Jag och Jouline den 11-11-2012

jag gjorde ingen första text och sånt utan ville ha det utan. Jouline var super fin idag på träningen hon gick men fin hög nacke och jobbade med hela ryggen och fin bakbensrörlighet. Blev ingen film på självaridpasset men ska försöka fixa nya ridfilmer snarast. Hoppas ni gillar min lilla film som jag har gjort och även den igår!
Funderar på att göra film till andra. Men vi får se haha!


2 månader med min fina tjej!

Jag älskar dig Jouline!


Amanda Pålsson. <3

Hejsan, tänkte länka den andra bloggen för dagen, en tjej vid namn Amanda. Hon har en blogg vi namn www.amandapalsson.blogg.se . Amanda är en otroligt söt tjej, snäll och otroligt härlig. Hon driver denna bloggen ensam, men inte 100% ensam utan hon har ju sin lilla stjärna med i bilden också, Hennes fina lilla Indis. Amanda och Indis är grymma. Hon är oxå uppstallad hos bästa tränaren oxå!
Följ nu Amanda och hennes stjärnskott Indis resa och framtid genom tävlingsbanorna. Vi ses snart hoppas jag!
PUSS!
 

Linneah Persson.

Denna underbara tjejen tycker jag ni ska följa via hennes blogg!  --- > http://liinneahpersson.blogg.se/
Hon har tre egna hästar, tre underbart fina. Hon har precis köpt sin nya lilla Dröm. Linneah är en underbar tjej, hon är så himla glad och super rolig. Hon är super snäll och jag vet att jag kan lita på henne till 100. Hon skriver om sin vardag på bloggen ( hennes snygga pojkvän, skola  osv) och hon skriver så klart om sina enormt fina ponnysar Dröm, Jasmin och Chili!
Älskar dig Linneah du är bäst tjejen!<333
Lycka till med din fina DRÖM ponny!
 
 
 

Just a Horse!

Hitta denna videon på Youtube.
 
Tittvärd.
 
 
 

FRÅGER OM VÄNNER! // THIS OR THAT!

Nu ska ni fråga frågor om mig och mina vänner, allt från himmel och jord. Ni kan få fråga saker om hästen men helst bara"vän" fråger som tex " Hur länge har du kännt Kajsa" eller "vem litar du på mest utav dina vänner"
Ja sådana fråger. Om ni har något ni undrar om saken kan ni bara ta det i en kommentar.
 
Nu hör vi även på en THIS OR THAT som tex så här
Hund/katt - Hund
Grön/Gul - Gul
 
Ja sånt!
SÅ fråga på nu pussen haj!

- Dagens blogg -

Jag hade tänkt att fixa en liten tävling nu på bloggen " Dagens Blogg ". För att kunna visa att ni är med ska ni göra såhär .

  1.  Ni ska skriva på eran blogg "Hej jag är med och tävlar i Dagens Blogg på Fridas Blogg ( www.friidaolsson.blogg.se ) var ni oxå med " 
  2.  Ni Kommenterar i ett inlägg helst detta inlägget att ni är med och tävlar.
  3. Ni ska även skriva ett par rader om eran blogg som dessa speciella punkter.. 
    -Varför bloggar du ?
    - Vad handlar din blogg om?
                                                                                                                           
Dessa punkterna måste du besvara oxå för att jag ska kunna välja ut den intresantaste bloggen. Vinnaren kommer inte få ett super stort pris men ska försöka komma på något bra.
 
Lycka till!
 
GLÖM INTE SKRIVA DETTA PÅ ERAN BLOGG OCH GÖRA EN DIREKT LÄNK TILL DETTA INLÄGG!
 
 

En hästvärld utan avundsjuka kommer nog alltid existera, tyvärr.

 
Jag har min dröm, min dröm att få ha kul med Jouline, ut och tävla med henne och bara ha skoj, Jouline betyder mer än allt annat.
Hon är den som jag möter varje dag i stallet, lägger ner runt 7 timmar varje dag på henne.
Vi har alltid lika skoj tillsammans.
Om inte Jouline funnits i mitt liv just nu hade jag inte pallat detta mer.
Hon var glädjen som spred sig hos ínombords, hon var den jag ville ha, bara hon.
Ibland blir jag så himla ledsen när folk kränker, som tex saker om mig och Jouline.
Jag och min ponny har varandra, vi kommer alltid få höra slängda kommentarer hit och dit tråkigt men så är det, jag riktar bara in mig på henne och inga idiotiska kommentarer som bara gör mig ledsen.
Jag och jouline har kul, vi utvecklas för varje dag.
Hon kan sin sak men de är vi som ska kunna TILLSAMMANS.
Ibland när jag blir ledsen får en klump i magen och känner att jag vill bara hem och... så är det alltid Jouline som möter upp mig i stallet med den där blicken.
Hon fattar vad som är på gång, hon vill mig väll.
När jag går in i boxen vänder hon inte rumpan mot mig utan hon kommer fram till mig, sänker huvudet så jag har hennes öron i munhöjd sedan kan vi bara stå och mysa i flera minuter!
Efter det blir jag glad igen och har så mkt energi.
Hon visar mig var kärlek är, att kunna mysa och ha otroligt kul tsm.
Tack Jouline för att du är min, min alldeles egna Jouline!
 
Ibland får man inte bara kränkande kommentarer utan även kommentarer som gör mig lycklig!
 
 
 
Ibland blir man bara så himla glad att man har människor runt omkring sig som tycker detta!
 

Blir snabbt mörkt nu!

 
Hej bloggen. Denna veckan har inte alls varit någon bra blogg vecka men sånt är livet ibland. Idag har jag varit i skolan. Dagen började super dåligt mer försovning och allt men jag kom till skolan i alla fall. Skolan var väll helt okej, mer än att det gick väldigt långsamt. Efter skolan tog jag bussen till stallet och gjorde vid Jullan för en liten ridtur innan mörkret tog över himlen. Jouline var lugn och fin under dom 30 minuterna som jag red henne på. Imorgon Ska jag nog ta en skritt tur men om marken inte är hall så ska jag nog ta en tur på gräset. Vi behöver all tid vi har.
Jo jag hoppas videon var okej, men nu ska jag göra tidsinstälda och sånt men har en fortsatt bra dag puss haj!
 
 
 

Detta är en film ifrån den 4/11-2012!

Jag och världens finaste prinsessa i söndags.
Checka bloggen www.friidaolsson.blogg.se !


Denna veckan har varit en hel del saker att göra!

Hej alla läsare!
Ber om ursäkt för ingen bloggning denna veckan men jag har haft mycket uppgifter att lämna in denna veckan. Tänkte lägga undan bloggen denna veckan för att få mer tid med läxan så jag slapp att fixa med de i helgen!
Men nu idag ska de komma mycket inlägg. Jag hoppas att ni gillade gästbloggningen!
Förresten ni för kolla in akkamuppens blogg jag kommer gästblogga där i helgen!
Puss haaaaj.


Olivia här!

Hej alla Fridas trogna läsare!
Frida ville att jag skulle gästblogga och såklart ställer jag upp för min vän. En underbar vän jag känt i en hel del år och vi har gått igenom allt från lycka till sorg, allt från vänskap till bråk. Och vi har träffats en hel del. Jag minns när hon hade sin vita B-ponny Salsa och jag såg alltid upp till dom som ekipage. Så fina dom var tillsammans och som dom plocka rosett eller rosett. Tur jag inte var B-ponny ryttare då och tävlade. Inte haft en chans ju!


Nu undrar ni säkert vem jag är som skriver en massa på Fridas blogg och kan väl börja skriva att jag heter Olivia Chronwall och bloggar på ( www.lifeasoliviaa.blogg.se ) och är 16 snart 17 år. Jag bor nere i skåne i en liten by som heter Hörby. Flyttade hit för ett halvår sen från Trelleborg. En skit håla till en annan.
Jag går på Hörbys yrkesgymnasium med inriktning fordon. Då jag valde de eftersom jag har ett brinnande intresse för motorsport sen barnsben.

Jag kör folkrace och de vet säkert inte många vad de är. Men de är en otroligt rolig och gemenskaplig bilsport där man får börjar köra året man blir 15.Ett "heat" kör man 6 stycken tillsammans och först i mål vinner. Du kan krocka,rulla och allting. men säkerheten är hög. Du kör 3 kval och sen final om du har poäng till de. De finns allt från 1-dagars tävling till 7-dagars tävlingar. De är lång historia om hur de hela är så orkar inte skriva upp de, ska skriva en gästbloggning och inte en bibel.


Utanför mitt intresse för bilar har jag ridsporten. Jag har ridit hela mitt långa liv på en hel olika ställen. Men de började där min mamma hade häst när jag föddes där jag hade en vit c-ponny. Nästan nyfödd och c-ponny, go girl!
Sen börjde jag på Sydslätten och har ridit där fram till detta året då jag skaffade mig egen häst och vill bara ha eget. Under åren på Sydslätten har jag tävlat och tränat en del ponnyer därifrån och även haft en egen brun c-ponny utanför ridskolan, en riktigt läromästare.
Så är van att tillbringa dagarna på tävlingsbanan, dock på ponnytävlingar.
Men nu för exakt så för 2 månader sen så blev jag ägare till min andra storhäst. Då jag sålde den andra efter en "olycka" Den hade jag bara i 3-4 månader.
Den jag har nu är verkligen lyckan i mitt liv. Hon är ett sto på 5 år, hollstanier och otroligt klokt huvud. En häst jag verkligen tror på. Toppen stam och verkligen otroligt fin!
Hon har varit i Sverige 2 månader och 2 veckor så hon är ganska nykommen till Sverige. Hon hade inget namn när hon kom hit så jag fick själv döpa henne vilket lede till att min underbara prinsessa heter ' Princess Miranda.


Vill ni läsa mer om mitt fullbokade och fartfyllda liv så gå in på www.lifeasoliviaa.blogg.se


Och Frida? jag tror på dig och Jouline till tusen procent. Glad att jag inte är D-ponny ryttare. Hade inte haft en chans mot dig precis som jag inte haft mot dig och Salsa.

 


DOG LITE NU!

 
OMG JAG DÖR VAD GULLLLLLLIGT !

.

 
 

Våran vackra Jouline!

Du är den vackraste ponnyn på hela planeten. Älskar dig ifrån jorden till stjärnorna och hela vägggen tillbaka!

Dagens ridpass.

Idag red jag lite dressyrträning med Jouline.
Vi red först igenom lite på volter och så i 30 minuter så hon blev lösgjord på båda siderna. När jag skiftade varv så kändes hon lite stel i vänster sidan så jag jobbade lite extra med ställningen på vänstersidan och jobbade på en volt. efter 2-3 minuter var hon väldigt fin i böjningen på vänster och på höger. Så då började jag trava lite på 8 volt och sedan över i galopp. Byte galopp på böjt spår och lite sånt och även på raklinje. så tillslute var hon super fin. Gäller bara att rida igenom henne i båda varven.
 
Sedan var hon lite pigg oxå men vi red på som vanligt och tllslut slappna hon av och bara gick.
 
Har börjat vänja mig över hennes små glädjeskutt nu så stör mig inte lika mkt mer. Pappa ska fixa transporten nu snart så vi kan hoppträna. Jag har inte hoppat sen förra sommarn typ..
Jo jag hoppa första gången när jag provred Jouline, Jouline hoppade som en klocka bara jag som ska hitta rytmen så blir allt toppen bra.
 
Imorgon består dagen av mkt mys med ponnysarna och fota kanske ett par bilder, som kanske kommer upp om ni vill det. Sedan ta en skritt tur vid ån. Ha en bra dag puss!
 
 

länkningar :) <3

http://starsjumpiiing.blogg.se/ -

Hej , det är vi som kommer stå för uppdateringen på vår blogg. Vi träffades på Frosta Ryttarförening, sen dess har vi hållt ihop i vått och torrt.   vi är två hästtokiga tjejer som gillar fart och fläkt på hästryggen. Vi båda satsar mest på hoppningen, då vi tycker det är roligast! vi är båda födda 2000, alltså är vi 12 år nu. i nuläget bor vi båda i Skåne, Linn i Löberöd och Jacquline i Hörby. Vår fritid tillbringar vi helst i stallet, då vi satsar fullt ut! vi båda vill nå toppen en dan. Linn tävlar i nuläget upp till LC Och Jacquline tävlar inget förtillfället, bara pay and jump! :) Ja, ni får helt enkelt lära känna oss via bloggen!

 

 

 

http://eliteponys.blogg.se/-

en tjej som skriver om sin vardag med hästarna !

 

 

http://pownietjejernas.blogg.se/ -

Hej, jag heter Jenny, jag är en 13 årig helt vanlig hästtjej. I denna bloggen får du läsa om mitt liv med mina 3 hästar/ ponnyer. Min första ponny, Lilla My. Henne är jag ju dock för stor för. Sen min storhäst Vilda Matilda, världens finaste. Och såklart min nya ponny Funny, som jag fick i Juli 2012. Min pärla. Följ min vardag i hästlivet ♥

 

 

http://topten.devote.se/ -

Jennifer skriver om sitt liv med alla hästarna skäckiga familjen haha. Se hur hennes resa och hur hon utvecklas med sin unghäst!


HACKAR FRIDAS BLOGG!

Skulle man kunna tro haha, ville bara att du skulle veta Frida att jag nu fixat de du bad om! :) / Jenni

Sova nu !

Ska sova nu och så, men jag mobilbloggar!
Imorgon ska jag rida ut en sväng!
Hon ska lös göras först på gräset sedan ut en sväng!
Inget långt inlägg men som sakt mobilbloggar!
 
 
Puss haj!
 
Min fina på bilderna <3

Vill ni har fin fälttävlans ponny? Kolla denna då!

För alla er som är ute efter D Ponny. Där vi köpte Jouline ( Mariestad ) så finns den en tävlingskompis till Jouline ponnyn heter Capri. Capri är en riktigt fin fälttävlans ponny. Om ni vill ha en fälttävlans ponny och ni tycker Capri ser intressant ut ( som hon gör ) så tycker jag ni ska höra av er till Elin.
Annonsen är här nedan!
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=667722 <----
 
 
Och här kommer ni väldigt lätt till videon --->  http://www.youtube.com/watch?v=ko39Yrq9xOU&feature=channel&list=UL 
 
Hör av er till Elin nu hon kommer bli super glad!
 
 
 

Ibland räcker inte tårarna för hur mkt du betyder för mig, exakt allt!

Sitter just nu och bara bölar. Denna hästen var obeskrivligt underbar, enorm kapacitet till allt. Dressyren, hoppning och ett stort ämne för terrängen. Du är det vackraste på i himlen, ingen är i närheten av dig underbaraste!
 
Exakt hela 2012 kan ta sig nånstans. Jag vill bara ta och stoppa ner allt i en svart säck och glömma allt som pågott detta året. Jouline ger mig glädje mina vänner oxå. Men varför ska allt bara försvinna på ett kiik.
Det kändes som det var igår Putte stälde sig på bakbenen och vi var nära att gå över. Allt finns kvar i itt huvud rädslan över att vara i samma situation igen. Jag vill inte det. Jouline är annorlunda hon skulle aldrig göra det. Men ändå.

Putte var den bångstyriga ponnyn som varken ville göra det eller det andra. Vi kämpade nónstop varje dag, vi kämpade oss igenom. Du höll ut din smärta du kämpade till du inte orka mkt längre till. Då fattade jag inte varför du gjorde det men, sedan vi var hos veterinären så ändrades hela min tanke. Han hade ONT. Han gjorde inte det för att vara dum eller att testa mig. Han kämpade, vi kämpade. Kan fortfarande knappt tro att det är sant att du är borta.
Orden ekar än i mitt huvud " HAN MÅSTE AVLIVAS ". Den dagen skrek jag, sparkade på allt i min väg, drog ner rosetterna och lade mig på golvet och bara grätt. Jag var hjälplös. Inget kunde vi göra exakt inget.

Vill bara se dig en gång till i mitt liv, den gången kommer bli den bästa i mitt liv. Just nu vill jag bara försvinna. Då ville jag försvinna när allt hände i skolan, och allt med putte.
Vissa saker måste man glömma men en del stannar kvar långt där inne. En sak som känns bra är att jag harJouline såklart + att dagen Putte gick bort fick jag ett SMS.. Allt har gått bra, han var lugn in i det sista inget stress all gick bra. Då kunde jag säga rest in peace min fina ponny, du visste vad som skulle hända. Du visste att nu avslutar jag tiden på jorden på ett hederligt viss.
Du är min dröm ponny för livet!

Usch tårrarna rinner, kommer alltid hedra dig för den underbara ponny du ÄR!
Glöm mig inte, för du är i mina tankar varje dag.

Ibland känner jag mig inte alls stark med hjälplös..
 
Är glad över att få ha Jouline vid min sida och inte känna mig så himla ensam, Jouline är allt för mig mer än vad man kan tro. Jouline är speciell på ett enormt bra sätt, älskar henne dunder mkt.
 
REST IN PECE!
 
 
 

MUSIK FREDAG

 
Har lite tråkigt så gör tidsinställda inlägg för kvällen och morgon dagen!
^
|
|
Gangnam style !

SannaW

www.eighthooves.blogg.se.

Hon har två hästar varav en är hennes egna, Nova då. Hon har även en annan ponny som kallas Prinsessan. Hon har den som försäljning typ. Sanna letar även efter D ponny, som jag hoppas att hon hittar snart så vi kan ses på tävlingarna som det var förr. Jag och Sanna har kännt varandra en tid men inte suuuuper läng ungifär ( sedan 2009 eller 2010 ) Vi tog kontakt via BDB ( där jag heter friidaaolssonn ) vi snackade en del och till sist var vi allt för varandra. Tycker verkligen ni ska kolla bloggen. Hon bloggar efter hoppträningar och andra sammanhang. Hade varit kul om ni checkade in och gör henne glader!

Puss och haj !

 ( Ponnyn nedan är Prinsessan. Princess Sparkle! )


Vilken häst tycker ni jag passar/passade bäst med?

 
Hade varit kul om alla svarade på denna frågan här ovan!
Skriv oxå varför ni tycker så!
Kommer kanske upp i ett inlägg! :D
 
Jag  &  Salsa ( denvita )
 
 
 
 
Jag  &  Karlsfälts Puccini ( dengråa )
 
 
 
Jag  &  Jouline ( svettfuxen )
 
 

Mys dag med Jouline.

Idag har jag varit i stallet sedan 07.00 till 15.40. Vart en lång dag med mycket mys och allt. Imorse delade jag och Jouline på bulle och dricka och lite ahlgrens bilar!
Första gången hon smaskade på bilar. Imorse när jag anlände var det svin kalt minus grader och allt. Så jag bestämmde mig för att gå och vila mig i Joulines box, satt mig i boxen och gick Joulines upmärksamhet!
Det slutade med att jag nästan somnade och Jouline somnade i mitt knä. Hon stog ända uppe vid mig kändes som hon beskydda mig!
Så fort något ljud kom lade hon baköronen, men när jag sa hennes namn tog hon fram öronen och böjde huvudet mer i mitt knä tillslut slutade det med att hon hade sitt huvud där och vi somna nästan!
När jag väll fick ont i rumpan så tog jag fram två halmbalar staplade dom brevid varandra och tog två täcken och somnade där, haha ja chilldag alltså!

När jag red henne idag var hon väldigt pigg och drog ganska mycket men på slutet gick hon super i både vänster och höger sidan!
Hennes vänstra sida har hon lite problem med hon vill inte riktigt böja sig igenom, men beror mycket på mig för jag har alltid haft svårt på vänster sidan på mina hästar, är inte lika stark på vänster som höger!

Nu ligger jag i sängen och klockan är bara 19,10 men är skit trött behöver sova!
Om ni vill vara sociala och underhålla mig så skriv i FB chatten ( Frida Olsson ) eller... KIK friidaao :)


RSS 2.0