Nattugglor??

Hejsan.
är inte på humör idag heller iallafall inte blogg humör. Känner att jag vill lägga tiden på annat nu haha. Nej men jag har gjort lite filmer, laddat upp bilder på datan som jag redigerade. 
 
Dagen har varit lugn. Inte gjort så himla mycket utan bara tagit det lugnt. 
 
Var i skolan innan ju och då hade vi bara lugna lektioner. 
Sedan hämtade mamma mig och körde mig till stallet. Fixade stallet. Mockade två boxar och lade upp hö och så. Imorgon kommer hovslaggaren runt 15:00. då ska fröken surtant få nya skor. Sedan blir det rida på Lördag. Nu när snön äntligen är borta måste jag verkligen sätta igång henne. Har inte ridigt på såå länge nu. Men jag hoppas att vi kan åka till ridhuset snart.  Vi ska även släppa ihopa Tinto och Jullan nu i helgen, så dem inte går helt ensamma. 
 
Men nä nu vill jag sova. En film kommer att ploppa upp här om en stund hoppas jag om inte så kommer den upp imorgon. Men ha en bra kväll alla nattugglor. Själv ska jag vara en duktig flicka och gå och lägga mig.. 
 
Aja sov så gott alla söta läsare. <3
 
 
 

Hästhimmeln <3

Hejsan bloggen. Inte på något vidare blogghumör. En ponny i stallet avlivades idag och ja jag tänker på han väldigt mycket. Känns så tomt utan han. Men ja det är därför jag inte har nått bloggsug idag. Men jag hoppas ni förstår. Imorgon kommer jag kanske blogga får se helt enkelt hur jag tänker göra antagligen blir det så. Ska iallafall sova nu och ska upp tidigt imorgon bitti. Skolan idag har varit helt ok. Men jaja. Vill bara sova nu. 
Ha det så bra så länge. <3
 
Rest In Peace. 30/01-2013 <3 we will always love you.
(har ingen bra bild på han tyvärr) 
 
Ni får en bild på mig och mitt smycke.
 
Älskar dig. <3
 
 
Min glädje i livet. <3 
Nu ska bara du och Tinto komma bra överrens. Älskar er mina tjejor <3
 

En dag jag aldrig glömmer Vs Outfit fråga.

Puttes första dressyr tävling. Kommer ni ihåg när jag länkade en massa videos på Putte i början när jag red han. Under en vinter då min vän hade ett projekt. Så såg han ut då han var stark och drog väldigt mycket. Men efter mycket hårt slit varje dag, och tårar så tillslut satt allt där, vi hade fortfarande en bra bit till att nå men efter mycket träning satt det mesta. Jag hoppas nu att ni tittar på denna videon. Det är hans första dressyr TÄVLING. Han var väldigt fin då. 
 
Outfiten till Puttes dressyr. Tycks?
tror ni Jullan hade passat i det?
 
 
 
 
Bild på Putte. Bilden är tagen efter jag varit inne och ridigt. 
 
tror faktiskt att Jullan hade passat i Lindorna och schbraket. Vad tror ni?

Är det en tur dag idag ? - första terrängtävlingen.

Idag har jag haft den lugnaste och längsta dagen på hela vecka. Vi hade två håltimmar i runt 1 timme. Snacka om att man blir glad. Slapp den tråkiga bilden och den ännu tråkigare SOn. Imorgon har vi svenska och sedan har vi idrott. Imorgon går vi till 14.10. En kort dag. Skönt som fan. 
 
Var i stallet innan, myste med Jouline och prata ut lite. Jag hoppas att snön har försvunnit till helgen så jag kan rida. Hatar när snön förstör allt. Men ja jag ska försöka sätte igång henne nu så vi kan träna. Har tränat lite med shettisen nu även igår och idag. 
 
Ni undrar säkert vad hon och jag hittar på med, men vi tränar faktiskt lite trick. Hon kan Puss, hälsa från ryggen och halv bugga. Hon är inte så duktig men hon måste ju få röra på sig och ha lite kul. En del shettisar förblir hagkompisar och ja dem blir inte lika mycket hanterade eller vad man ska säga en del shettisar går in ut, får mat, strör. Men inte hon, hon rör sig dagligen. Eller ja inte varje dag men ibland blir hon longerad och ibland hoppar jag upp i halsring typ. Hon är väldigt busig så ibland kan hon bocka iväg, så ibland sätter jag ett grimskaft i ena sidan av grimman och om hon får för sig att skena eller nått som en rodeohäst så håller jag bara i grimskaftet och då stannar hon, fast hon har inte gjort det nu på ett tag, men som sagt shettisar kan vara urjävliga. 
 
Dagens fortsättning kommer att vara ganska lugn, kommer blogga lite nu, göra klart en film, sedan ska jag skypa med Felicia. Ska bli nice. Ha en bra dag allihopa. Puss. 
 
 
 
 
bild ifrån när Putte debuterade sin första fälttävlan. Video finns här ↓
 
Han var ganska titig och var spänd i terrängen men efter ett par hinder slappna han av och var jätte fin. Hoppning gick han som en klocka, han tyckte det var skit lågt så han bara hoppade på. Och i dressyren hade vi fått kämpa på framridningen för han var väldigt stark men efter nån minut blev han lugn och avslappnad. Tillslut gick allt så bra. Min fina prins första terräng uppe i falkenberg.

Här ska stå en grym rubrik..

Nej men hallå!
Hur har eran dag varit idag då? 
Själv har min varit en anning dryg. Tränat inför NA i svenska som vi ska ha nu nästa vecka onsdag och fredag. Dem dagarna ska vi sitta i tre timmar och bara skriva. Drygt ? svar ja. 
Det ända possitiva i det hela är att man få ta med sig godis och snacks och en massa sånt gott. 
 
Idag fixade jag i stallet efter skolan. Hon var super duktig i hagen idag. Mysig som vanligt. Älskar dig Jullan. 
 
Imorgon är det inte så mycket att göra mer än att skriva klart lite i skolan, lämna in det sista sedan är jag klar inför NA. Har inte så mycket att skriva om mer än att jag snackat med Felicia hela kvällen. Alltid lika trevligt. 
 
Aja ha en bra dag gott folk. <3
 

Länkbyte!

checka denna tjejens fina blogg :) 
www.tillbakaisadeln.blogg.se :)
Välskrven och bra blogg! :)

N U M B


Hur regerar ni på dem orden ?

Kärleken till n häst brukar inte "ohästkunniga, eller intredssearade" vilja tro på. 
-det är bara en häst snälla.
Men nej det är inte bara en häst, det är en vän, en bästavän om inte till och med ditt allt. En häst är den du kan snacka med om allt. Vi människor får för oss dem lyssnar. Men vem vet det kanske dem gör oxå? 
Jag tror på kärlek mellan häst och ryttare. Man skapar ett band tillsammans och sprider glädjen i varandras liv. Mina ponnysar har gett mig glädje på olika viss, på olika sätt. Den ena har mina tårar, en annan har min lycka, och den andra har min stjäl. Hästar hjälper en mer än någon annan. Man kan säga vad som helst till dem, dem skulle aldrig svika. Hästar eller djur över huvudtaget är ens bästavän i närvaron. Jullan har min glädje i livet, mitt hjärta. 
 
Många människor förstår inte glädjen och lyckan som är så enormt stor immelan varandra. En lycka bara man kan skapa på så få dagar. Hästar kan man lätt prata med, du lär känna dem, sedan är dem din bästavän. Jag litar inte på någon inte till 100% iallafall. Men det kan jag med Jullan. Lita på till hundra procent. Jag tror att många har samma åsikt. Att hästen är din bästavän. Din livsfrände. En du skapar minne med i varje tillfälle. 
 
Hur tycke ni och känner ni om det här med folk som säger " det är bara en häst?" hur regerar ni på det ?
 
 
Jouline är min bästavän.
Den jag delar mitt liv med, den jag delar allt med. <3

Länkbyten.

Jag tycker att alla ska gå in och titta på denna bloggen. En grym blogg, Läs värd verkligen. Hon skriver om sin vardag med sina hästar. LÄS. 
 
http://amanduws.blogg.se/
http://amanduws.blogg.se/
http://amanduws.blogg.se/
http://amanduws.blogg.se/

Länkbyte <3

Tycker alla borde checka in denna bloggen, en bra och välskriven blogg om mycket fälttävlan och hennes vardag.
Ni kan läsa om hennes fina lilla svarta c ponny Phillen.
Och hennes nya storhäst Tick Tack.
Hoppas nu ni går in och läser, ni kommer inte ångra er jag lovar!
 
http://ponniiiiryttare.blogg.se/ 
http://ponniiiiryttare.blogg.se/  
http://ponniiiiryttare.blogg.se/  
 

Frågestunden Del 2.

 
Cecilia Pousard
40.Hur "nördig" är du när det gäller TV-serier? nja bara typ såpor som idol, Bonde söker fru, farmen, svenska hollywood fruar ja sådana serier. :p 

41.Har du funderat på vilket program du vill läsa på gymnasiet? Jag ska gå Naturbruk på Bökeberg, inriktning ridning då ju.

42.Vart ser du dig själv om tio år? svårt att säga men hoppas att jag bor på gård, en massa hästar, rider höga klasser en massa sånt kul. <3
 
 
Julia Eweström
43. Finns det några likheter mellan Putte & Jouline?Nä faktiskt inte, jo sötheten och snällheten men inte i ridsättet, Putte var väldigt stark och jobbig mycket ponny att rida, Jullan är mer harmonisk och lydig.

44. Vad är ditt mål med livet? Att komma långt med min utbildning, få ett bra jobb, kunna komma till toppen inom ridning, alltid en dröm. 

45. Vad är det mest overkliga du önskar dig mest? Att kunna träffa Putte igen, en sak jag så himla gärna vill göra men kommer aldrig få det.. 

46. vad är det du gillar med Jouline extra mycket? Att hon får mig att försöka att kämpa imot min största smärta. Skolan och saknaden över Putte. Hon får mig att försöka kämpa på och hon gör mig ycklig till max.

47. Hur gammal blev Putte?Han blev ändast 8 år gammal.. alldeles för tidigt för en så fin ponny som han..
 

48. Hur gammal är Jouline? 14 år i år.
 
49. Din bästavän? Jag har många bästavänner men som jag då kallar det. "bravänner".

50. Din favoritfärg på hästar?Skimmel, vit, svettfux, svart. 
 
 
Felicia Ericsson
51.Vad tycker du om bett, för/nackdelar? Ja asså det är svårt att förklara i bara en liten fråga har många åsikter om det faktiskt men jag kommer ta det i ett åsiktsinlägg. 

52.Gillar du ärtor? Nej usch fy..

53.vad tycker du om spö, sporrar? Spö och sporrar är bra till en viss gräns, många använder det som en bestraffning då jag tycker det är väldigt fullt mot hästen att bestraffa på det sättet eller över huvudtaget. Om man använder det på RÄTT sätt är det helt okej för min del.

54.Bajsar jouline mycket i boxen? Haha ja, sto.. 
 

55.Något du ångra? Alla har vi saker som vi ångrar fast på olika viss.

56.Favorit artist? Har väldigt många olika, men nämnde nån i någon annan fråga innan.

57.hur länge har du ridit? sedan jag var 5-6 år så runt 10 år.

58.har du någon¨gång varit med om en ridolycka? isf hur och när. Ridolycka och ridolycka, men ja det med Putte. Hände hemma i padocken, hemsk dag.

59.vad är det högsta du hoppat? 120-25 

60. vad är det pinsamaste du gjort inom ridning? När jag glömde banan, inget kul men det händer alla nån gång, men tycker det är pinsamt när man kör långt ditt och typ pajar allt själv :p

61. hur många gånger har du trillat av? haha ja jag sluta ränka haha.. Men en hel del gånger ;)

62. vilken är den värsta avramlingen? När Salsa bocka av mig efter ett hinder då han inte sluta bocka så landade jag på huvudet som tur var så tog jag tag med händerna av ren reflex annars hade jag kanske brutti nacken..
 

63. Vad är det ''största''' du vunnit? ex. stor rosett, täcke osv. Sveland Cup Riksfinal 3a i heela cupen, en ganska storcup i svergie. Jag och Salsa var 3dje bäst i svergie <3 Vann en massa saker då, täcke och en massa små produkter, rosetter som var stora hehe.. <3 

64.har du hoppat med jouline? om inte, när ska du? Jag ska göra det såå fort snön är borta. 

65. hur lång är du ? Jag är väll runt 1,58 kanske.
 
¨66. vilka bloggar läser du? En massa olika, kommer länkbyten på dem snart.

67. hur kom det sig att du ville börja blogga ? tänkte det kunde vara kul att skriva som en dagbok om min ridning och så, jag hade ju en blogg innan vid namn www.teamfuture.blogg.se den handlade om Putte i största del. Men ville lägga ner den då när Putte gick bort, då startade jag upp denna bloggen som jag kommer vara aktiv på. Om min och Jullan framtid med hjälp av mycket träning för att kunna nå toppen. <3 

68. Favorit ämne i skolan? No, Musik, Svenska, Idrott

 69. Dina närmaste kompisar? Har många personer som står mig nära på olika viss.

70. när du ska börja träna terräng? Så fort säsongen drar igång, banorna är inte öppna just nu.

71. Hur många schbrack äger du? Typ över 30 kanske..

72. Hur är du som person? Tävlinginriktad, ingen dålig förlorare, omtänksam, snäll ja det är svårt att beskriva sig själv. Kan bara fråga mina vänner det hehe. Vad tycker ni haha ? 

73.Tränar du? T.ex springer m.m  Nä det gör jag inte på grund av dåligt med tid och så. Men till sommaren och till då det börjar bli ljusare på kvällen då kommer jag dra igång med träning.

74.Vilket är ditt favoritschabrak? Har en massa ju så svårt att välja..¨mitt Exlusiv Horse Wear kanske.

75. vad stör du dig på hos människor ? Omogna människor, egoister, kastar skit på folk och sedan är allt som vanligt, svikare, oärliga människor, Ja det mesta som dem flesta tycker. 

76.varför föll du för Jouline? Hon hade charm, vacker, utstrålning, power i ridningen, Allt det underbara
.

77. vilken färgade outfit föredarar du? tex, utstickande chock rosa eller marin blå tex! Chock rosa kanske, men själv använder jag svergie OUTFIT i terrängen hehe. 

78. ska du gå upp till storhäst sen? isf ska du sälja jouline? ja det är tänkt så, beror lite på imed dem har ändrat reglerna så man får tävla mot små storhästar. Så ska höra mig mer för det så får jag se. :) 

79. städar du ditt rum ofta? OOOOH JAAAA VERKLIGEN ALLTID ÄLSKAR ATT STÄDA.. SÅKLART DÄRFÖR DET ALLTID ÄR STÖKIGT HÖHÖ..

80. gillade du mina fina frågor? Ja självklart :) <3
 
 
tack för alla frågor, underbara är ni, tack än en gång <3
 
 

 
 
 
 
 

Frågestunden Del 1.

Linnea Athi
1. Din allra bästa vän som du kan lita på i alla väder? Johanna Svensson, Olivia Chronwall,  Kajsa Lindblad personer jag varit vän med väldigt länge som jag vet mycket om och är som mina syskon.

2. Din favorit låt? So Cold-Ben Cocks

3. Vad heter din nuvarande ponny? Hon heter Jouline kallas för "Jullan, Jullie".

4. Hur långt har du och din ponny kommit tillsammans? jag har inte haft Jullan så himla länge men den tiden jag haft henne har vi hittat många knappar.

5. Om du hade fått 1 miljon kr vad hade du gjort för de pengarna? jag hade köpt en ponny till, åkt på resa, köpt hund, lastbil, bygga eget stall. 

6. Hur länge har du ridit? jag har ridigt sedan jag var 5-6 år gammal.

7. Vad tycker du om mig? Har inte snackat med dig så länge men du veerkar väldigt snäll och omtänksam! :) 

8. Vad har du för mobil? Iphone 4

9. Funkar din mobil bra? Ja det gör den väll.

10. Din dröm mobil, beskriv den. Typ rosa, ska vara Iphone 5s och as cool ;)

11. Din dröm ponny, beskriv den. Kan inte beskriva min drömponny för min drömponny/er har jag ägt och äger. :) 

12. Är tsm med någon isf vem? Nej det är jag inte.

13. Din dröm kille, beskriv han.  Min drömkille ska vara snäll, omtänksam, ärlig, mogen, söt, ett hjärta av guld. 
 
Linda Svensson
14.Vad är det högsta du tävla i fälttävlan?  Jag har bara tävlat p80 imed jag hade en lite b ponny, och Putte var inte utbildad i fälttävlan mer än det jag tränade.
 
Felicia Axelsson
15.Har du någon tävling inplanerad? Ja det har jag faktiskt. 
 
16.Isåfall vilken? Har tänkt mig fälttävlan i tågarp i mars.
 
17.Vad är det högsta du har hoppat? runt 1,20-25
 
18.Var bor du? Jag bor i Anderslöv typ längst ner i skåne.
 
19.Favorit färg? Min favorit färg är nog typ rosa, svart, blå.
 
20.Favorit märke på hästsaker? Schöckemöler (stavning), Exlusiv Horse Wear, Spooks, Scapa 
 
21.Hur gammal är du? Jag är 15 år 
 
Cecilia Pousard
22.Vad var det första du tänkte när du såg Jouline? Att hon hade charm, utstrålning och såg väldigt snäll ut.

23.Hur var provridningen? Provridningen var helt underbar, var den gladaste flickan på jorden då.
 
24.Klickade ni direkt? Ja faktiskt så gjorde vi det, vi hittade varandra jag trivdes med henne och hon med mig.

25.Hur hög är Jouline? Hon är 146,9 typ.

26.Hur många hästar har du haft? 3 med Jouline.

27.Vad fick dig att börja med fälttävlan? Ja jag började med det för det så kul ut och min ponny och jag var redan allround ryttare och då tänkte vi att då kunde det funka bra med fälttävlan då oxå och ja det gjorde det oxå. 
 
28.Är det en gren du skulle kunna rekommendera? Ja verkligen, med rätt häst eller ponny och att man vågar tycker jag det verkligen!!

29.När ska ni ut på eran första tävling? I Mars månad hoppas jag!

30.Lovar du att fixa film/bilder då? Självklart att jag kommer att göra!

31.Vad faller du mest för, dressyr eller hoppning? Brys på vad du menar, dressyr är kul när allt funkar och man känner hur bra det går, och hoppningen är kul på sitt sett. Tycker faktiskt både och.

32.Favoritmärke på sadel?  Prestige, Exmoorsadeln. 

33.Favoritmärke på övriga hästartiklar, såsom kläder, träns, bett mm? Kolla fråga 20 :)

34.Har du personlig tränare? Mina tränare heter Teres hon tränar jag för i fälttävlan, Sophie "fiffi" i hoppning. Riktigt bra tränare!

35.Har ni egen hästgård hemma eller "vanligt" hus/lägenhet? Jag bor i vanligt hus, har hästen inakoderat i ett stall som är som mitt eget.

36. Har ni några andra djur förutom häst?  Ja vi har även en katt vid namn Hugo Bozz snart 3 år gammal, världens bästa även kallad som Bozze och min bror.

37.Ditt lyckligaste minne? Sista stunden med Putte, När jag provred Jouline, när jag och Salsa var med i Sm, och såklart våran sista timme tsm innan han åkte till dem nya ägarna.

38.Favoritartist? Har många men en av dem är David Guetta

39.Favoritband? Swedish House Mafia om dem räknas som ett band.
 

 
 
 
 
 
 

Salsas och mina sista bilder tillsammans.

Här kommer lite bilder ifrån sista dagen med Salsa innan han åkte till sin nya ägare.
 
Detta är då inte alla bilder därimot men en liten del iallafall. 
 

Som alla andra så har jag med en lugn lördag.

Lördag. En helt vanlig lördagkväll. Min dag har varit väldigt lugn. Vaknade runt nio och steg upp och åt frukost. runt 11-12 tiden åkte vi till landäng kolla runt bland alla saker om det var något som vi skulle köpa. Jag hittade ett as snyggt täcke som skulle passa Jouline utmärkt i färgen men tyvärr storleken var för liten. Sedan kollade vi på säkerhetsgrimma. Ja nu tänker ni vad vi ska med det till men det är så här att Jouline är väldogt töntig när andra ska ta ut henne hon vänder gärna rumpan mot en och ja vägrar komma men när vi har haft grimma på henne så går det att ta henne. För mig klarar jag med utan, men ja Jullan är lite töntig, så nu har vi en säkertsgrimma bara för att om hon nu har grimma i boxen kan dem lätt fastna så om vi har denna grimman så går den typ sönder om dem fastnar (en nyckelring typ eller vad man ska säga går sönder då. 
Vi köpte även en longeringspisk det behövs nu imed den andra var sönder. Så nu kan jag longera på riktigt. 
 
Dagen idag har varit som sagt lugn då, runt ett stack jag till stallet fixade allt och myste med henne en lång stund. 
 
Och ja nu sitter jag här och tar det lugnt. Ska skypa med en massa folk nu och bara ta det lugnt. Ska lägga upp en MASSA bilder snart, från olika tillfällen. 
 
Ha en bra lördag kväll för det har jag!
 
 

Bilder ifrån December månad.

Här är lite bilder ifrån stallet. 
Hoppas dem blev bra. 
 
 

Ungdomar Vs Unghästar. Vad är skillnaden ?

Året 2010 köpte vi min ungponny. Han var en grå lite tjurig och stark ponny. Jag visste att jag hade mycket som jag skulle lära mig och som han skulle lära sig. Vi hade tid på oss och kunna kämpa på. Det gjorde vi oxå, vi tog våran tid och tog det i lugn och ro. Med en ungponny kan man inte sressa på i 100 och tro att allt ska bara gå så jävla bra. Men om du tar dig tid att lära och utvecklas kan man känna sig redo. 
 
Han var inte bara så i ridningen han var även lite stark i hanteringen. Men han var otroligt snäll. Fast det var han ju ridningen med såklart. Man fick hela tiden lära sig av misstagen man gjorde, och tog vara på kommentarer från olika människor och tips på hur man kan göra. Imed Putte var väldigt stark så var det jobbigt för mig att gå med han imed jag kunde hänga med som en liten vante. Så vi köpte en hingstkedja eller vad det heter som man hade på när man gick. Man behöver då inte slitta och dra och ge alla krafter på att få upp hans huvud utan om du hade hingstkedjan var det ett tag i grimskaftet och då lärde han sig att det var inte så kul. Det var som ett obehag. Sedan gjorde han inte det mera. Då fattade han att det var respekt han skulle ha mot oss. 
 
I ridningen jobbade vi en hel del med. Vi hade gummiband och hjälper till en anning med huvudet, ja att få ner det så dem ska veta att det är i den formen dem ska jobba i, svårt att förklara. Efter att ha haft det nån gång då och då så ja det hjälpte inte så super bra, lite gjorde det kanske men han var fortfarande stark. Men i dem situationerna gäller det bara att kämpa på och hitta bra tränare som kan hjälpa dig på bästa möjligasätt. Man kanske ska få hjälp av andra duktiga ryttare och se o höra vad dem säger. Men ja dem klarade det inte mycket bättre själva dem som red och skulle se hel heten. Men efter att fått hjälp av en dressyr kompis som hade ett projekt med mig och han så hjälpte det oss väldigt mycket i vårt arbete med varandra. 
 
Vi kämpade på och allt slit gav oss ett resultat. Vi hade bra procent på tävlingar. Han var inte lika stark mera. Han var mer harmonisk. Vi hade ju fortfarande ebn bitt på vägen till som vi skulle nå men jag är väldigt nöjd med hans och mitt arbete. Han kunde ju fortfarnade vara lite stark ibland och dra men i dem situationerna så visste jag vad jag skulle göra för att få det på bättre väg. Jag har haft många olika tränare som hjälpt oss i alla lägen.
 
Våran resa tog tyvärr slut vi hade en bra bit till att nå men så långt vi kom på så kort tid. Det känns otroligt skönt. <3
Men vi klarade vårt mål. "Att lyckas skapa en kemi ihopa, och få fram din dressyr". 
 
tack för alla våra minnen, tårar, glädje allt. Du har fått mig att förstå vad kämpa betyder. Man ska inte ge upp när det känns som jobbigast man ska försöka stå imot och göra det bättre av situtionen. Man vinner inte på att ge upp, tvärt om, gör heldre bort dig och veta vad du kan bättra på, än att bara glida om kring. Ni som har en unghäst ni kommer att klara er ur era dippar. Man klarar det. Man ska aldrig ge upp. En unghäst är en unghäst. Man kan jämföra oss ungdomar med unghästar. Vi kan vara väldigt sura, vi kan ha våra dagar då vi inte är på det glada humöret vi orkar inte göra något, vi vill inte någon ska komma och säga till oss vad vi ska göra. Det är samma sak med en unghäst. Dem kan oxå vara på ett humör som inte alltid är på det glada. Dem vill oxå kunna ta det lugnt inte göra så mycket, men om vi kommer och styr och ställer på vad dem ska göra, är det inte uppskatat. Man måste ta sig över kullen. Man kan inte bara trilla och säga att man inte orkar. Vi orkar om vi kämpar. 
 
Jag jämförde oftast mig med Putte. Jag gick på hur jag och hans humör var. Om jag var sur och han var sur, ja då tog vi det lugnt och jobbade i lugntakt. Men om jag var på ett bra humör och han lika så, så kunde vi jobba i timmar och bara dansa omkring på moln. Man får göra det bästa av situationen. 
 
Kämpa på alla med unghästar ni klarar er över kullen om ni försöker. Om ni inte försöker kommer man ingenstans. 
 
 
 
Min krigskämpe. <3

 

Nu känner jag mig motiverad och säker på vad jag vill. Nu hoppas jag verkligen till hundra att jag ska ditt.

Tjaa. Som jag misstänkte. Sjuk. Inte ett dugg kul.
 
Idag har dagen varit chill i skolan och så. Vi har inte gjort något särskilt vi har mer gjort klart skriv arbeten. Får se hur jag mår imorgon bitti. Om jag mår dåligt då med så får jag bli hemma. 
 
Kollade igenom min bilddagbok innan och hitta en massa gamla bilder. Väldigt kul faktiskt. Kvällen har beståt av lite tv, sovit och nu vid datan. Men imed jag inte känner mig särskilt frisk går jag och lägger mig alldeles strax. 
 
Min planering med bloggen nu går super bra. Jag har en massa funderingar påå vad som ska göras. Och jag har även funderat ut hur min header och design ska se ut. Men ja det får ni se när det väll kommer ut. Men som sagt annars i min planering så har jag en hel del saker som jag vill skriva om. Saker som jag tycker folk ska läsa. 
 
Det är ju snart gymnasieval. eller ja jag har ju valt mina val så allt är helt klart. Jag var ju och kolla på Bökeberg igår. Känner mig fruktansvärt taggad nu till att vilja börja där. Har en massa som jag känner där, många ryttare och hästar där en bra miljö som Jullan får lära sig att klara av tror jag hon klarar galant. Ungdomarna och lärarna var väldigt trevliga. Eleverna sa det att man känner sig glad på måndag morgon för att man har en hel dag i ett stall med trevliga människor runt omkring. dem verkar ha väldigt kul. Det är ju inte som måndagar i vanliga fall som på våra måndagar just nu " NEJ MÅNDAG " typ så tänker alla nu. Men tror det blir väldigt lätt ändrat på Bökeberg. Nä så nu är jag taggad till max. 
 
Åsiktsinlägg som ska ploppa upp inom kort. 
 
*kontakt mellan ryttare och häst. 
*bett
*schbrak
*hur jag tänker när jag köper häst
*skolan från 7-9 att allt är så viktigt med kläder smink osv. Men i gymnasie speciellt hästgymnasie, är vi vana vid att gå i ridkläder inget smink och kan vara oss själva. 
*ryttare och häst. 
*ett sammspel mellan ett team. 
 
Ja som ni ser kommer en del av dessa åsikter upp på bloggen inom kort. Jag kommer även att skriva en del om andra saker runt omkring allt detta. Det mesta kommer ha en viss koppling till varandra. 
 
*Kommer även skriva om min fortsatta berättelse om Jouline ni vet DEL 2 kommer att komma. 
*Tips på hur jag gör mina filmer snabbt och enkelt. 
*Hur jag tycker en blogg ska se ut. 
*Berätta om mina hästar. 
*Hästar jag ridigt.
 
Jag har en massa jag vill få ut i text men aldrig kunnat känna mig motiverad och orka lägga tid på men nu ska det faktiskt komma upp har jag bestämt. 
Men ja om ni har en del frågor så snälla glöm inte att ställa dem det kan vara vad som helst mellan himmel och jord. En del saker får ni långa svar andra lite korta. Men ja kom igen nu var inte fega. 
 
 
min katt älskar mig så otroligt mycket. host. 
 
Och även så får ni en bild på Salsa och min första sommar ihopa. Det är minnen må jag säga. Saknar han så otroligt mycket. Min egna ögonsten. Han förblir min i mitt hjärta. allas fina lilla minimilton och prins. <3
 
 
 
 
 
 

Jan. 24, 2013

Har tyska just nu. Ser film!
Gilla.

Känner mig lite dålig faktiskt, fett ont i magen och i huvudet, vill inte bli sjuk nu ju..

Jullan har fått vila ett tag nu, hon ska få gå i helgen.

Men snart är de lunch ska äta på Ica. Gött.

Aja ska gå nu puss!

Ps mycket att berätta ikväll, kollade gymnasium igår. Tummen upp. Älskade de!


Min ponny (L) Kajsa Lindblad.

 
Aw min fina ponnybus. Bilder ifrån när Kajsa Lindblad var hos mig. Den dagen var riktigt kul. Det är Kajsa som har fotat dem fina bilderna när jag rider Jouline. Så bara för det tänkte jag att ni skulle få en bild på henne och Jouline Kajsa är ju min egna privatfotograf. Vill ni ha fler bilder som jag och hon har fotat. Bilder som jag har fotat på henne och Jouline och bilder Kajsa har fotat på mig och Jouline ?  
 
 
Älskar er mina fina tjejer. <3 
 
 

Det valet valde jag. Inte ni.

För snart 4-5 månader sedan gjorde jag ett val. Valet var mitt och min familjsval. 
 
Det valet var bara vi som bestämde, 
Jag börjar bli trött på folk som snackar om allt dem hör och tror. Jag gjorde ett val, ett val jag inte ångrar. Vi köpte Jouline då. Hon står i vårt stall. Det är jag som rider henne. Jag som håller på med henne varje dag. Inte människorna utanför mitt liv med Jouline. Jag vet att folk snackar. Det vet jag. Men det är inget som jag orkar lägga ner tid på. Det tar bara en massatid och ork. Jag ångrar inte en minut av köpet av Jullan. Det är jag som ska rida henne, inte ni som snackar skit. Om ni har era åsikter om oss två, ja men fine, ha ni det, men då är det ju tur att hon är min. Eller nä vänta nu, därför ni snackar är ju för avundsjuka? Inte för att ni vill att jag ska "ångra" mitt köp. Utan rent ut sagt avundsjuka. 
 
Mitt val är mitt val. Jag trivdes med Jullan, VI trivdes med Jullan. Vi trivdes med henne dåvarande ägare. En helt underbar familj. En familj som vet allt om Jouline utan och innan till. Dem kommer att stötta mig, svara på saker jag undrar om. Tips osv. Det känns så otroligt skönt. Jag har daglig kontakt med dem. Skickar videos. Dem läser bloggen ser inläggen om Jouline. Det känns oxå väldigt skönt att dem trivs med mig. Och mig och Jullan tillsammans.
 
Och ni som vill snacka ert skit, varsegod, era åsikter är fria. Jag bryr mig inte. Era åsikter är era val. Mina åsikter är det jag går på inte era. 
 
Jouline är det bästa som har hänt mig, hon gör mig glad mer än något annat. Hon får mig att stå upp om jag trillar. 
Så vet ni vad.. Jag tror på oss, sedan ha ni era åsikter era val, era problem! :D 
 
Men tack alla ni som stöttar och tror på oss. 
Och tack till familjen Bolin för att ni är så underbara!
Vi ses snart och det ska verkligen bli så himla kul.
Jullan saknar er! <3
 
Puss och Kram. <3 
 
 
Tyckte gänget skulle få vara med. <3 
 
 
 

Filmer jag gjort igår och idag.

Video på Putte.
 
Salsas SM kval i Styringe.
 
Minnes film på Putte.

y o u ne v e r g i v e u p < 3

 
 
Här är en film som jag gjorde för en stund sedan. Blev väldigt nöjd. 

På en dag kan allt förändras till det bättre.

28/11-2008.
 
Den bästa dagen i mitt liv. Salsa kom till mig. Han stog där i boxen utan att jag visste något om det. Det var tomt i stallet alla hade gömt sig i boxarna. Och när jag kommer in i stallet möts jag av en pyntad box där det stog "nu är jag här för att stanna ". Nu var han min. 
 
Det var en början på min tävlingkarriär. Det var han och jag som var ute på banan. Han var en underbar ponny och är det fortfarande. Han fick aldrig nog av blickar från andra. Han verkligen älskade när folk såg han. Den vita lilla sagoponnyn kallade alla han. Han var så speciell. Han var alltid så himla snäll. Han och jag tog varandra väldigt långt. Utan han hade jag inte varit där jag är idag.
 
Många i min omgivning trodde att han var en "maskin" som dem kallade han. Vadå maskin? han var ingen som man satte en 5a i och sedan var det fullfart framåt. Jag fick jobba för vartända steg. Han var en seg liten ponny. Han var inte den snabbaste men han var inte iheller den segaste.
 
Salsa och jag kom väldigt lång i våran tid tillsammans. Vi hade en viss glöd. Vi hörde ihop. Många kommer ihåg mig som tjejen som hade den vita ponnyn. På nästan varje tävling vi var på var det två roseter med oss hem. 
 
Han var en ponny man blev glad av. Många såg han som en maskin som jag sa innan. Men svar : NEJ. 
 
I början när jag hade han började han testa mig. Han bockade efter vartända hinder. Jag flög i backen flera gånger. Han bocka som en rodeoponny. Efter att ha trillat av minat 15 gånger så var det bara upp igen och på det igen. Men efter enn tid blev allt mycket bättre han slutade med sina små hyss och allt gick på rätt spår. 
 
Vi hade chansen att få vara med på Svelandcup riksfinal där vi kom trea. Vi var med i montern på falsterbo. Vi var med i Thulekatalogen, vi var med i SM i fälttävlan i Örebro. Dm i tågarp. La placeringar. Dressyrplaceringar. Vi hade bara så jävla kul tillsammans. Ibland går det inte att fatta hur mycket han och jag har varit med om. Vi har kämpat i ur och skur. Med placeringar till vägringar. Men vi har alltid vissat att vi var Frida Olsson och Salsa. 
 
Salsa var allt för mig och är det fortfarande. Utan han i mitt liv? ja då hade jag inte varit där jag är idag. 
 
Har ett starkt minne av våran första tävling. De var på Örestad. Vi riktade in oss på en nolla men istället blev vi ekipaget med snabbast tid och blev 1a. Segertäcket har jag fortfarande kvar. Det blev mer än förväntat att vinna sin allraförsta tävling. Då började allt. 
 
Jag har en massa bilder på han och mig på våran tid. Om jag skulle lagt upp dem här hade det blivit 100 sidor. På tal om 100 sidor. I julklapp fick jag en bok på mig och Salsa där det står om våran tid tillsammans. Med en massa bilder och text. 
 
En dag ska ni få se en massa bilder. Men istället för bilder ska ni får en video på när jag rider SM med han så fort den är klar. <3
 
Bilderna här ovan är ifrån Varbergscupen. Då vi kom tvåa i A finalen i LA+5. Om jag inte skulle tagit en viss sväng hade jag vunnit alltihopa. <3 

En ridhistoria, tre egna, 9år.

 
Jag har en lång resa på min ridhistoria. En del saker kommer man ihåg som om det vore igår. En del saker har man glömt. Jag har ett färsktminne av att jag var skit rädd att gallopera själv. Jag var rädd att jag skulle trilla av och att jag skulle skadda mig. Nu är gallopen den bästa som finns. Tänk vad fort allt kan ändras. Mina föreldrar trodde jag skulle sluta rida vi 7 års ålder. Men ikke. Jag kämpa på i mina gröna militärbyxor, gröna gummistävlar och min plasthjälm. haha ja ni läste rätt. Jag skämdes lite över min utrustning, nästan alla andra hade sammetshjälm medans jag hade en i plast. Andra hade riktiga stövlar och jag mina gröna gummitstövlar. Men efter ett par veckor att ha ridigt så 1 gång i veckan så bestämmde vi oss att köpa den dära sametshjälmen och riktiga stövlar och riktiga ridbyxor. Detta skrattar jag om varje gång jag väcker upp minnena. Som tillexempel när jag satt där i min fula utrustning och vägrade att gallopera. Jag valde att skumpa omkring istället. Men en dag fick jag rida den snälla lilla b ponnyn oliver då var han nog 20 år, han visste vart han skulle fatta gallop när jag skulle ta varvet runt i trav så tog den gamleoliver en galop vid C och avslutade vid A. Ja såhär kom jag in i början av min ridhistoria. En rolig början var det iallafall. När man ser andra små i den åldern som jag var och rider på lilla oliver på ridskolan nu är han över 26 och dem får ta första steget in i gallopen, man känner igen sig. Visst är det kul att få se andra små utvecklas på samma sätt som en själv.
 
Åren gick och efter en del avramlingar var man inte rädd på hästryggen tvärt om man blev lite tuffare. Men en annan sak jag var rädd för var att hoppa, ja jag tyckte ju att 30 cm var högt.. Men som sagt tur allt förändras med tiden. Första gången jag hoppade var när jag hade lilla Butterfly hos mig som jag berättade om igår. Hon tog över mig på 30 cm. Det var inga hinderstöd utan ett par konor. Ja som sagt tiden förändras, efter den sommaren började jag på hoppkurs/grupp. Jag lärde mig en hel del. Även här avramlingar. Jag kommer ihåg en av mina 100 avramlingar så himla väll, det var när jag red en liten A ponny vi skulle hoppa 80 cm. När vi kom mot hindret så kände jag hur han bara drog inget kunde stoppa han just vid det tillfället. Han hoppade smidigt över, men på andra sidan bockade han som en rodeohäst. Jag försökte klamra mig fast men efter en hel del bockningar gleed jag av. Jag skratta otrolugt mycket då. Jag kommer även ihåg att jag hoppade en litet fux sto. Hon var inte lik alla andra ponnysarna hon hade ett visst flytt i hoppningen. Bad du henne hoppa så hoppade hon. Kommer ihåg att jag hoppade en bana på runt 80 cm då. Jag var så överlycklig och tillochmed ridläraren frågade om vi skulle höja något. Jag var en av dem som ville det. Hon bara flög. Idag när man kollar på videon kan jag ju inte säga att jag såg så graciös ut när jag hoppade, mellan varje hinder stog jag i lättsits. Nu skrattar jag bara åt mig själv. 
 
i gruppen jag red i var vi en hel del tjejer, runt 7 andra. Otroligt snälla och vänliga. Vi alla var ett gäng. Vi kunde skratta med varandra, vi hade verkligen så kul. Dem som rider på ridskola har nog otroligt kul ihopa. det är inte samma hevdelsebehov som i "egnahästvärlden" utan här kan man vara glad och ha gemmenskap, berömma andra. Man lär sig en hel del på en ridskola. Jo visst okej det finns också svartsjuka på ridskola, men inte på samma sätt. Alla har samma möjlighet och får gå samma väg. Man lär sig mycket av grunder på en ridskola. En väldigt bra början på en ridhistoria. 
 
Många ungdomar har inte ridigt på ridskola utan fått ponny direkt. Jag kan säga att jag är glad och stolt över att gått på den ridskolan som jag gjorde. Nu är tiden förbi där sedan år 2008. På ett viss var det skönt att lämna för att fukusera på andra håll, men ibland kan man verkligen tänka på hur kul man hade där. En del av dem jag red med har slutat där nu och också gått vidare med egen ponny eller häst. 
 
det jag tycker är väldigt kul är att minst tre ponnysar som jag red väldigt mycket då jag gick på ridskolan. Lilla Birk som var den pigga och busiga borkfärgade chmörkillen. Han hade inprincip alla blickar tills sig på riskolan. Nu vet jag inte hur gammal han är men han är uppe i ålder iallafall. Sedan har vi ju den lilla killen Calle som jag trillade av då jag hoppade,den svarta bockningskungen, en liten skit (en centimeter ifrån att bli A ponny.) han var nog den busigaste där, han var även min skötponny en tid där. Sedan har vi ju också Ronja även kallad Russin. Hon var den pigga, ganska starka ponnyn, ett sött litet russ som krävde sin ryttare hon var den som tog sin ryttare med fart.
 
Jag har ridigt en hel del ponnysar där. En del tyckte jag mer om än andra. Men man lärde sig otroligt mycket. Varje häst var en utmaning. Man fick lära sig rida flera olika ponnysar hela tiden. 
 
Genom åren jag har gått där har många blivit avlivade, gått bort, eller blivit sålda. Det var aldrig en bra stämning då. För alla hade fått vara delaktiga i den ponnyn elelr hästens utveckling, och fått ta del av all ridningen. Dem ponnysar som blivit sålda eller avlivade finns bland oss alla elever som gått på den ridskolan. Jag kommer ju aldrig glömma den första ponnyn jag red Sabina hette hon, samma namn som min namnsdag. Komme aldrig glömma trogna Oliver som just nu är hos en annan tjej som köpt han och han får leva sina sista underbara år där. Såg han för senast 1 år sedan, de var samma gamla ponny, alla vet vem han är ALLA. Kommer aldrig heller glömma Butterfly, min ögonsten. Och lilla Hulda som var en stor shettis som jag red och skötte om. Och så klart inte någon av alla dem andra. 
 
Jag kan sitta och skriva om alla hästarna där men det kommer bli 2 timmars skriveri. Men alla har dem en plats i hjärtat. Alla hade en personlighet om vi alla minns. Man glömmer inte sånt. 
 
Rest in Peace alla ni som fått vandra uppåt. 
Butterfly
Denise
Sepal
Mandarin
Catalina
 
Alla har vi bra som dåliga minnen med er. 
 
Meastro vart du än är ska du veta att vi här hemma saknar dig. Vi hade kanske haft en möjlighet att äga dig, men vi hade Salsa så vi fick ärbjudandet. 
 
 
Detta var en början på min ridhistoria. Fortsättning följer..
 
 
 
 

Man ska kämpa ända in i det sista. Antingen det eller snubbla på mål snöret.

Usch märker hur min panik sprider sig. Den 15/01 började öppen"tiden" för att söka till gymnasium.
Jag känner mig väldigt nervös. Känner blandade känslor.
Jag vill verkligen till 100% byta skola. Bara få komma ifrån allt som har med min skola att göra, slippa tänka på skitet.
Men sedan är jag nervös över att "tänk" om jag inte kommer in på de gymnasie jag väljer? jag vill ju så gärna börja på just det gymnasiumet.
Har redan fått vänner som ska börja där och känner mig så taggad att få börja på en ny skola, nya vänner, kunna gå vidare från skitet i skolan,
få rätt träning till mig och Jullan. Jag har en massa jag ser framimot.
Jag hoppas just nu bara att skolan tar in mig. På måndag ska jag redan söka in.
Vill gärna göra det så tidigt som möjligt så man ligger bra till. Men som sagt jag är nervös.
Det bästa av allt är att hur mycket jag än vrider och vänder kommer jag ändå komma ifrån min jävla skola. Få bara lämna med rak rygg och högt huvud,
kunna vara stolt att jag kunnat stå ut så länge. Om jag gått i 8an nu så hade jag helt klart bytat skola,
men imed jag bara har 4 månader kvar så tycker jag att det inte är så fruktansvärt lönt att göra det. Men jag hoppas att jag kommer in ditt jag kommer så kan jag vara ännu mera stolt över mig själv vad jag presterat med.
 
Allt jag bara önskar är att den skolan jag kommer till ska bli mycket bättre. och kunna få vara glad för en gång skull i skolan och inte bara feka ett smile.
Nu är det allvar. Jag ska vara stark nu dem sista månaderna.
Hur de än går kommer jag vara stolt över mig själv att jag över huvudtaget har orkat med att stå ut på denna skola. Ni som har hunnit byta skola. Var glada för det, inget kan vara värre än min skola, inget. 
 
 

Butterfly, Butterfly fly away <3

Kan inte fatta att du varit borta så länge som du har varit nu. 7 år. 7 hela långa år. Det går inte att förstår. Mitt älskade knyte. Den sommaren har varit en av dem bästa sommrarna jag varit med om. Du var helt underbar. Du var hos mig hela sommaren, jag lärde mig hoppa, och kunna sköta en egen ponny. Du fick mig att förstå vad allt handlade om. Jag hade en enormt förtroende för dig. Du var en seg liten c ponny fux med ett segt humör. Du orkade verkligen inget, alla tyckte du var så himla tråkig imed du hade igen fart, allt gick i ett tempo och det ska jag säga att det var inte så värst fort. Men när du stog hos mig levde du loppan, du sprang som en vilding och tyckte allt var kul. Det är tack vare dig som jag fattade vad häst innebar. Efter att ha haft dig i 2-3 månader "som på foder" var det över sen. Du åkte tillbaka till ridskolan. Inget blev sig likt. Nån månad efter du åkt och jag skulle komma till dig på morgonen för att göra igorning dig till hoppträningen var där inte en ända på ridskolan. Det var jag och en kompis som jag skulle hoppträna med (som också älskade denna ponny) och stallägaren eller så kallat ridläraren då. Hon sa att träningarna på morgonpasset var inställt. Hon hade sagt det till alla andra men inte till oss två, vi skulle få säga förväl tyckte hon. Dem orden glömmer man inte. Att vi fick ta det sista förvället. Du mådde inte bra, du var svårt sjuk. De vissade sig att du var äldre än vad det stog i papporna. 
 
Det är länge sedan jag såg dig. Men du är fortfarande kvar i mitt hjärta. Vi saknar dig. Tänkt mycket på dig nu efter att sett filmer och snackat med mamma och pappa om det sommaren. Det ska bli kul att träffa min tränare jag hade den sommaren. Vi ska uppdatera en massa minne vi hade med den ponnyn. Allt vi lärde oss. Tack för allt tjejen. 
 
Rest In Peace Butterfly 6/10 - 2007.  

 

Minnen är saker som sitter kvar förlivet.

Fredag idag kan det bli bättre eller ? 
Svar NEJ. Fredag är helt klart bästa dagen på hela vveckan och så klart lördag oxå. Pappa var super snäll och tog stallet till mig idag. Så ja just nu sitter jag vid datan och gör massa filmer. Jag hoppas ni vill ha lita bombning. Fråga pappa igår om inte kan kunde föraöver alla filmer på videokameran så jag kan göra en film på åren med Putte från då till nu. Och video på när jag provred Jullan och så klart en gullig video på Salsa. Kan det uppskatas ? 
 
Imorgon ska jag försöka rida, eller så åker vi till ridhuset vi får se. 
 
Skoldagen har varit sådär, den ända roliga timmen var när vi hade sista rasten och lektionen då vi hade halvklass. Då skratta vi som fan. Riktigt kul var det. 
 
Ikväll blir det fredags mys med ostbågar, coca cola och en go film. Har ni förslag på en film så måste ni skriva den i kommentarsfältet. Vill gärna se en "drama/komedi". 
Här får ni se två bilder från då jag ägde min B ponny Salsa. Min goding. Bilden överst är från 2010 då vi terrängträna vid hölviken med min kompis Ina Malm med hennes ponny Time Share. Eller ja terrängträna och terrängträna, vi hoppade bara nån stock och så. Vi red även i havet. En riktigt mysig dag en man kommer minnas. 
 
Bilden nederst är ifrån år 2008-2009. bilden har min kompis Olivia Chronwall fotat från en tävling i Sydslätten, oxå en dag jag lär minnas <3
 
 

Skolan nu då.

Sitter på bussen snart på skolan. Känner mig allmänt trött och så. Det ända bra med denna dagen är att de är fredag. Får se hur helgens ridning blir. Ikväll blir de film fix på Putte (minnesfilm), Jullan och på hästarna i stallet. Kommer även skicka bilder till min nya header. Vad vill ni jag ska ha för bilder kommer inte på någon bra.. Tänkte ha 2 på mig och Jullan och Bozz och nån annan. Kanske på mig, får se ikväll iallafall. På skolan nu 08:50 puss.


Du är..

 
..som en magisk dröm.
 
 
Precis en månad innan jag red dig så provred jag en annan ponny. Ponnyn var otroligt fin. Extremt fin hoppare. Vi hade fortfarande Putte kvar och det ända vi hade i huvudet var hans avlivning när den skulle ske. Allt var väldigt jobbigt. Jag hade ingen power i min ridning jag bara satt där helt enkelt. Hästen var väldigt fin men efter mycket tänk kände jag att nä, det var inte någon ponny som just jag klickade med. Jag tänkte om helt enkelt det jag ville vara var en fälttävlans ponny och detta var en hopponny som jag provred då.
 
Efter printat ut över 10 annonser peka jag ut dem 3 som jag ville prova. Då såg jag vita, svarta, bruna, fuxar och en som såg mycket mer "annorlunda" om kan säga så. Hon hade DET. Den utstrålningen som jag föll för. Det var HENNE jag ville ha inte nån vit eller svart utan HENNE. 2 månader innan jag printat ut annonserna visste jag inte då att det var hon som skulle bli min stjärnponny. Men efter den provridningen så sa det bara KLICK. Ingen tvivel. Det var henne som JAG ville ha.
 
6 månader efter provridningen så står hon ju i mitt stall. Hon står där varje dag. Det är henne jag rider, och sköter. Det är hon som ska bli min nya stjärna, mitt nya hopp i livet. Har aldrig varit så glad efter Puttes bortgång.
 
Jouline tack för alla stunder vi skaffat på så kort tid. Kan du fatta vi har 3 år på oss nu, och vi har redan mega mycket minne. Och måånga fler kommer det att bli. Jag längtar efter dig, och jag såg dig för endast 5 timmar sedan.
 
Du är magisk. Tänk att du blev min. Om inte du kommit in i mitt liv, kan jag säga att jag inte hade mått så bra i mitt liv som jag gör nu. Du får mig att stå på fötter. Du får mig att resa mig, om jag trillar. Du får mig att le om jag är ledsen. Du får mig att skratta när du busar. Du får mig att pussa dig när du ser söt ut fast de gör du ju alltid. Du får mig att alltid komma till dig med glädje i rösten, Jag har aldrig ridigt eller varit hos dig och vara sur eller arg jag är alltid glad hos dig. Du är min Jouline. MIN <3  <3
 
Tack för jag får denna stora ära att äga dig mitt hjärta. Nu är målen satta för oss. Nu kör vi min prinsessa.
 
MIN UNDERBARA GLÄDJE!
 

Torsdag idag, Fredag imorgon.

Hejsan alla läsare. Jag vet att bloggningen har suggit denna veckan men nu är jag här. Dagen idag har varit som vanligt, inget speciellt. Varit på skitskolan, hem, till min underbara häst. Ska släppa ut henne imorgon bitti igen. Hon är så söt för varje gång jag kommer tar hon upp nosen vid mun höjd BARA för att få en puss. Hennes pusstrick sitter klockrent nu så fort jag pekar med fingret på munnen så pussas hon min lilla tjej.
 
Imorgon blir det inte heller ridning imed snön. Kommer istället filma lite imorgon.
Har gjort en del filmer som kommer på ingång snart. Jag är inte på bästa humöret "skrivhumör" idag men iallafall så fick jag bloggat. Ha det nice underbara läsare!
Rest in Peace Time Share <3
 
 

Ut på en långtur nu.

Hej bloggen, ute och rider nu. Fryser som fan, händerna blir som is och tårna ska vi inte nämna änns. Är as pigg just nu faktiskt. Jullan med. Vi har skrittat i 1 timme kanske väg att gå hem nu innan jag blir is. Men ni får ha de så bra puss haj.

Ny header kommer ikväll något att se fram i mot läsare!

Bilden gjordemig lycklig för 100 år framåt <3
Min fina storasyster jag älskar dig mega mycket vi ses ju snart och jag längtar!!
Olivia <3


Åsiktsinlägg om - Behandla inte andra som skit. Dem har känslor precis som vi, behandla andra som du själv vill bli behandlad.

En del har velat att jag ska skriva mer åsiktsinlägg. Jag gillar inte det så himla mycket imed en del kan ta illa vid det man skriver, mina åsikter kan ju faktiskt såra andra.
 
Det kommer mitt åsiktinlägg handla om idag.
 
Många skriver åsikter (negativa) om bloggare, ryttare, vänner, andras ridning, saker, osv. Alla får vi ha en åsikt men till en viss gräns. Åsikter som sårar andra är inte acceptabelt tycker jag. Lika så som skitsnack fast via nätet.
En del tar en uppfattning på nätet och skriver det negativt mot en person.
Många snackar skit på nättet och mobbar andra via nätet.
Det kallas nätmobbning.
Vissa åsikter kan gå så pass långt till nätmobbning.
Jag hatar det verkligen.
Att folk sitter tuffa och starka bakom en skärm, ger åsikter om hur folk rider, eller hur folk tränar osv.
Checka er själva innan ni snackar.
"Hón rider si eller så" "hon rider dåligt"
Men vänta nu är du bättre själv?
Är du bättre än ryttaren eller personen som du trycker ner?
Ta vara på era ord som ni säger, en del skadar och mobbar.
Många kan må så himla dåligt över det just DU sitter och skriver ÅTER igen bakom skärmen.
Åsikter dom är och tolkas negativt bör hållas tyst och ha dem för dig själv, alla behöver inte veta dina åsikter som är mot andra.
Många vet redan om detta och tar kanske åt sig extra mycket av just det. 
Tänk efter innan man skriver, tänk efter om det sårar, det är ju inte värt att såra någon?
Man kan inte skriva vad som helst, det KAN ju SÅRA ännu en gång.
 
Behåll era tankar och funderingar som gör andra ledsna och kom med kommentarer om positiva saker som inte sårar, håll det negativa för dig själv.
Ni som blir sårade av saker bakom en skärm,
Kom igen skit i de, ni vet bäst själva!
 
2013 börjar bra, jag känner lättnad och frihet.
Vänner som ställer upp för mig, underbar familj, underbar häst som jag bara älskar.
Det kan inte bli bättre.
Dessutom att veta att det ska bli ettt underbart tävlingsår nu.
 
Nu drar vi igång 2013 med fart och skojigheter!
Let´s Go.
 

Skypar

Hela kvällen har jag snackat med mina twinisar. <3

Kan ju inte gå som en dans på rosor varje dag <3

Hur har det gått idag med ridningen idag ?
Haha ja vad ska man säga, en fullkomligt pigggponnybus var det idag, så fort vi skulle galoppera började hon bocka och tjura, sedan ville hon bara springa fortare och fortare, padocken var som asfalt sten och frusen. Aja kan inte gå bra alltid, avslutade hyfsat iallafall. Men imorgon blir det rida ut, hur tokig kommer hon inte bli då? aja skit samma.
Imorgon bombar jag upp med en massa filmer som jag gjort. Hoppas ni blir nöjda. Kommer även ett länkbyte imorgon.Även åsiktsinlägg. Så ha de bra puss! <3

Varje natt lade jag en krona under kudden, och jag somnade med den där under, ända fram tills dagen besiktningen kom

Inget är omöljligt så länge jag har dig vid min sida. Du är den jag längtar till varje dag. Den som får mig att må bra innan jag åker ifrån dig och kan vara så otroligt glad innan jag somnar. Du är verkligen min dröm, en dröm i min verklighet.
Du är speciell men på ett viss som får mig att må bra med dig. Vi hör ihopa. Vi klickade tillsammans. Första gången jag red dig, så hade jag inte ridigt på flera månader ordentligt. Jag hoppa upp på dig, och det kändes som jag inte haft något uppehåll, du fick mig att RIDA igen. Jag kunde inte sluta tjata ´, dag som natt, morgon som kväll. Men jag tjata i det tysta bara för mig själv, kommer ihåg att jag bad till gud där uppe (om han nu finns..) att Jouline skulle bli min, varje natt lade jag en krona under kudden och somande med den där under, ända fram tills dagen besiktningen kom. När hon gick igenom visste jag att nu var hon min, bara min, ingen mer provridning, hon är min.
(gullig bild )
 
Jag brukar säga för mig själv att en del tillhör Linda imed det är där Jouline fått sina "rötter" ifrån. Även om hon bara är min nu, så känns det skönt att ha Linda i mitt liv med som stöttar och hjälper mig igenom allt. Hon kan man verkligen berätta allt för, hon är helt enkelt bäst, det känns skönt att ha den bra kontakten jag och Linda har, att kunna glädjas med varandra av SAMMA ponny. Snart kommer vi ses igen och då ska hon få se jullan och då har hon inte sett henne på 6 månader tror jag det blir då. Ska bli så kul att träffa dem och att dem ska träffa Jouline. Linda om du läser detta ( som jag faktiskt tror du gör ) så ska du veta att du är en stor del i min och Joulines utveckling, det känns skönt att ha din hjälp även om du bor lååångt där uppe och jag låååångt här nere så kan vi ändå ha kontakt tillsammans.
 
Snart ses vi, TEAMET ses igen, Om ni mina läsare inte visste detta så vet ni det nu att.. "Jag från skåne och dem ifrån Mariestad har ett eget team haha :D <3
 
Vi ses snart Fam B. Längtar så jag nästan spricker. Nu kör vi Mariestad och lilla skåne, the team!
 
 
Puss och kram alla <3
 
 
 
Min fina Jouline, nu kör vi, let´s gooooo.<3

Skolan tar mycket energi.

Tjena alla läsare.. eller ja jag har ju inte precis någon som läst nu imed jag inte kunnat blogga för att internetet har klyddat. Skolan denna veckan har varit helt okej. Typ inga läxor bara massa lugnt jobb.
 
Imorgon ska jag till stallet och rida. Jullan har fått bli longerad nu denna veckan, i 30 minuter typ. Hon fattar inte vad jag vill i höger varvet, Men i vänster går de mycket bättre. Jag longera även Tonita i onsdags så hon fick röra på magen...
Har gjort en film på hästarna i stallet blev hyfsat nöjd ändå. Om ni vill lägger jag upp den har ju faktiskt fått beröm för mina filmer, känner mig stolt över det imed jag lägger ner mycket tid på det.
 
Ja som sagt imorgon kommer jag rida Jullan. Blir antagligen ut och gallopera eller rida i padocken vi får se hur hon är. På söndag blir det filmdag som vanligt.
 
Har mycket inplanerat nu månaden framöver med mycket roliga saker som kommer att hända. Känner att 2013 blir ändå bra.
 
Men ha det gött.
 
 

2013-01-11 OUTFIT

Lugg uppsatt i två klämmor två svarta, luggen plattad.
Orginellt hår ej plattat eller lockat.
Addias svart och vit från inter sport.
Halsband ifrån tyskland.
Korst-shirt från New Yorker.
Linne ifrån JC Vit.
Blåa byxor.

Alla har vi åsikter, men det bästa är att hålla dem för sig själv, kan såra andra.

Hur har min dag varit idag? Jo jag sov bort halva min dag. I och för sig vaknade jag runt sju gick upp sedan kröp ner i sängen och sov fram till klockan var ett. När jag var väll uppe drog jag ut allt ifrån min garderob ´, fråga mig inte varför men ville kolla vad jag skulle ha till imorgon. Blev en snygg t shirt som jag köpte i julas och ett par blåsvarta byxor. Blev bra, kommer bilder imorgon på det.
Som sagt ingen ridning idag, tjejen fick vila.
 
Imorgon blir det skolan och så, senare på dagen blir det stallet. Det kommer hinna bli mörkt innan jag kommer ditt så ja vi får se hur jag gör med ridningen. Hela kvällen har jag spenderat att göra filmer. Jag har blivit helt tokig i det här med filmer. Kommer skappa en kategori som kommer handla om mina filmer som jag gör, osv. Nu i skolan kommer vi ha ett film projekt så kommer lära mig en hel del då med. Jag har gjort en del filmer till andra. Har en del på en lista som ska göras nu i vecka om jag hinner med de. Fast jag tycker att filmerna jag gör till mig själv blir mer nogranna än dem jag gör till andra. Lägger mer tid på dem haha.
Aja ska sova nu, en ny dag imorgon, lär den bli rolig eller tråkig ? Ja de lär ni veta imorgon.
 
Sitter och snackar med Olivia på skype nu, gött <3
 
Aja puss på er <3
 
bilder på hästarna <3

Kommer du bli veckans ekipage?

Så nu har jag funderat en hel del på hur jag ska göra med bloggen , med tävlingar som ni läsare kan ställa upp i, och få vara delaktiga i min blogg. Vad säger ni om Veckans Ekipage?
Jag väljer ut 1 person med sin häst som jag tycker ska bli Veckans Ekipage.
 
Gör så här.
 
  1. Väljer eran favoritbild på dig och din häst ( kan även vara favorithäst du ridigt ).
  2. Du berättar lite om er, ja asså en kort berättelse om er tid ni hade eller har tillsammans.
  3. Ni ska berätta VARFÖR ni vill vinna ( alltså en större chans att kunna vinna då ).
  4. Ni ska INTE skicka in till min email, utan antingen skickar ni till mig på min facebook "Frida Olsson" och skickar eran bild och text ditt. Eller så skriver ni ïnlägget på eran blogg direkt så har ni allt samlat på ett ställe.
  5. Ni ska ju ÄVEN tipsa runt tävlingen ( alltså ni skriver på eran blogg "jag är med och tävlar i fridasbloggtävling Veckans Ekipage var ni med oxå" och länka min blogg då med ju.
  6. När ni gjort det kan ni kommentera här under JAG ÄR MED då vet jag att ni lagt upp bild och text på eran blogg och skrivit varför ni vill vinna ja allt det jag berättat här ovan.
 
JAG KOMMER VÄLJA EN VARJE VECKA UNDE DENNA MÅNADEN BLIR KANSKE TVÅ PER MÅNAD BRYS PÅ HUR MÅNGA SOM STÄLLER UPP.
 
btw ni kan ju istället för att skriva på bloggen varför ni vill vinna kan ni ju göra det i kommentaren!
 
 
 

Victoria Johansson

Kolla denna härliga och glada tjejens blogg. Läs om henne och hennes väldigt söta hästar. Dem dressyrar, hoppar och tränar teräng!
Hon är en väldigt bra bloggare, så gör som jag följ henne ;) http://victoriamariajohansson.blogg.se/ 

Forever Together, We fight Together

Asså omg fy fan vad jag älskar dig. Du var mitt egna val, vi klickade direkt, det var dig jag ville ha INGEN annan. 4 månader tillsammans snart och ångrar inte en ända sekund!
 
( stava fel på ena bilden! ) <3

Nu kör vi eller vad säger ni ? ;)

 
Sitter här och hoppar verkligen av glädje. Imorgon ska vi iväg och prova hjälm+en väst!
Ja inte vilken hjälm som helst utab terränghjälm, helt underbart!
Sen ska mamma sy ett hjälmskydd typ med svenska flaggan på, OJ nu avslöja jag lite för mycket av vad jag ska ha för tävlingsoutfit i terrängen. Haha aja whatever, men som sagt hjälm ska det bli, kommer nog inte köpa imorgon utan bara prova och sedan köpa. Vi har även snackat om fälttävlansväst, en sådan speciell som blåser upp sig om du trillar av, vill gärna vara helt säker om jag ska ut i terrängen, men vi får se helt enkelt.
 
Idag red jag ut på Jullan i 20 minuter sedan dressur arbete i 40 minuter, gick som en klocka, bara ticka på i en underbar takt. Imorgon blir det ( om marken inte är för blött ) ut och galoppera på vår "galoppbana" eller ja inte en riktig galoppbana utan runt en stor å eller vad man ska kalla det..  Tjejen ska få sträcka ut ordentligt, nu satsar vi så det rycker bara utav det. Detta året kommer mitt stora mål vara FÄLTTÄVLANS SM, tjoo flöjt nu kör vi.
 
I Mars månad är det fälttävlanstävling i tågarp, ska försöka vara med där, hade varit fett kul asså.
 
 
bild på mitt pannband som jag ska ha i Terrängen!
Fick detta i julklapp även ett schabrak i svergiesflagga där det står SWEDEN, ifrån Exklusiv Horse Wear
bilden taggen från Johannagrant.se!
Pannbandet ser ut så här!
Vad säger ni om detta på Jouline? själv säger jag "OMG MIN SNYGGING OVER THERE"
 
 
Även detta fast i schbrak inte i ridtäcke då!
 
och ett hjälmöverdrag i svenskaflaggan.
Bild ifrån Exklusiv Horse Wear s sida
 
Vad säger ni nu om min outfit!
Kan det bli snyggare på min skönhet! Svar nej haha!<3
 

Stöd och en förebild!

Godmorgon alla läsare, varit dålig på att blogga nu haha. Men igår hade jag fullt upp med att göra videos från 3/1 och 4/1. Blev väldigt nöjd så det lär ploppa upp här närsom helst. Jag hoppas ni har haft ett bra lov. Har jag verkligen haft. Alla är helt depiga medans jag är väldigt nöjd med mitt lov. Imorgon ska jag ¨försöka få in julklapparna in i bloggen haha ja asåå bilder då.
 
Vi verkligen tacka alla som stöttar mig och Jouline och tror på oss. Helt underbara är ni!
Sen blir man ju oxå lite extra glad när folk  säger att jag är deras förebild, då blir man lite rörd..haha gud vad tramsig jag är nä men seriöst blir faktiskt lite rörd. Man blir ju faktiskt väldigt glad. TACK. <3
 
Nä nu ska jag till stallet, eller ja jag ska göra mig igorning och äta byta om och så, sedan bär det av till stallet.
Skritta ut Jullan i 30 minuter idag bara skritt sedan red jag i padocken i 30 minutder typ ( film kommer ). Idag kommer jag nog rida ut bara så vi får ha lite mysritt. Aja men ha de bra mobilbloggar sen kanske från hästryggen haha. Puss och hej alla!
 
Glöm inte att ert stöd och eran pepptalk gör mig så satans glad ocH tacksam!
TACK än en gång! <3
 

LÄNKBYTE!

 http://svettfux.blogg.se/
Gör ett länk byte med denna goa tjejen riktigt fin blogg!
GÅ IN OCH LÄÄS!
 
 

The One, and the Only!

Min lycka, min glädje, mitt hopp, mitt hjärta, min stjärna, mitt liv, min prinsessa, min hjälte, mitt allt.


Det hemliga inlägget!

Har nu fått frågan av frida att skriva om min älskade Jouline från början till slut. Självklart kan jag göra de och nu när jag äntligen fått tid så kommer jag nu göra de.


Jouline en vacker d-ponny som jag älskade ovasett. Det började med att jag och mamma åkte runt och kollade på d-ponnysar en dag. Jag fastnade för en liten ponny på 144cm. Han va fin och hoppade mycket bra och var inriden och hade tävlat ganska mycket. En erfaren ponny. Men han var väldigt dyr. Dagen efter såg jag och mamma en annons på Jouline. Vi åkte till Gränna där jouline stod och skulle provrida henne. En ponny som inte var erfaren hon var skygg för okända människor och var svårfångad i hagen och sprang ut genom dörren från stallet. Men när jag fick hoppa upp på den fina fuxponnyn Jouline så fastnade jag för henne direkt. Hon hade inte gjort så speciellt mycket men man märkte att hon gillade mig och jag gillade henne. Hon va pigg och glad och sökte efter hindrerna. Jag sa till mamma att henne ville jag ha. Men mamma ville att jag skulle ha den andra ponnyn. Dom ringde och sänkte priset för ponnyn på 144cm och ville att jag skulle ha den men NEJ. Jag hade bestämt mig för min Jouline. Okej sa mamma. Men först måste vi se hur hon går i terrängen. För de va de jag skulle satsa på. Vi tog ut Jouline på en terräng bana då vi testade henne. Hon gick som tåget. Hoppade vatten, gravar, stockar, banker allt. Ingen tanke på stopp. Även då insåg mamma att den hästen ska vi ha. Jouline blev äntligen min.
När jag fick hem jouline så valde jag att de var fälttävlan jag ville satsa på. På vägen gav de oss både framgångar och motgångar. Motgångarna ledde till att kämpa mer och framgångarna gjorde oss glada och gav oss en exta kick. Vi åkte ner till skåne, till örebro, till stockholm för att träna terräng och tävla. Alla tränare gillade våran fina Jouline med den härliga galoppen och de fina benlyfften. Dom tävlingarna jag minns bäst är Lag-SM 2010 i Örebro då alla vägrade ut sig på vattnet i terrängen. Men inte Jag och Jouline. Hon gick som ett spjut rakt igenom vattnet med öronen frammåt. Då vi tog en individuell placering. Sen mins jag Mitt DM jag och Jouline vann väldigt väl. Lag-SM 2011 då vi tog SILVER med laget va en underbar dag! Jouline gick som en klocka hela hegen! Men dom två tävlingarna jag aldrig kommer att glömma är mitt stil-SM GULD och min första enstjärninga i Mantorp med Jouline. Vi vann SM på hemma plan där vi hade alla underbara kompisar som hejade på oss. Vi red felfritt i terrängen och fick högst stilpoäng som la oss i ledningen. Sista dagen var det hoppningen. Då jag och Jouline startade sist utav alla för att vi låg först. Vi har aldrig varit så fokuserade någon gång. De va helt tyst på läktaren och jouline hade fokus på varje hinder. Vi kom i mål felfria då jublet på läktaren bara for ut. Vi fick gå först in med SM täcke och SM rosetter. Jouline trivdes som ficken i vattnet när hon fick alla blickar på sig, mer än vanligt.
Detta gav mig och jouline en schans att få vara med i LANDSLAGET. Vi blev uttagna och Jouline och jag klarade alla "hopp prov" Hindrerna låg på 1.15m och jouline gick som en klocka. Vi satte nu vårat namn på kartan! Vi va nu med i smeten. Vilket va väldigt kul!

Sen min första enstjärninga start var helt otrolig. Vi låg tvåa efter dressyren då jouline gick KLOCKRENT med 48 straff. Hoppningen var jätte lerig och jag var orolig för att jouline verkligen skulle hoppa. Men de va den böästa rundan vi gjort tillsammans. Vi gick runt felfritt och glädjetårarna kom från mig, mamma och alla vänner som var med och kollade. Alla berömde denna fina jouline. Sedan va detut i terrängen. Då jag vberkligen märkte vilken kämpe jouline var. Hon gav sig inte, hon tog alla stora hinder utan problem. Hon hoppade så fint. Banan va den längsta jag ridit och jag var helt slut men inte Jouline inte. Vi kom i mål och Jouline var fortfarande pigg och glad och jag har aldrig varit så glad.

Att ha haft denna ponny har varit så otroligt kul. Det är så roligt för just terrängen har jag och Jouline lärt oss tillsammans och de är där hon går bäst! Alla har alltid gillat denna Jouline och alltid tyckt att hon har varit så fin. Nu när min stjärna är såld så har lilla Frida fått äran att rida Jouline och jag VET att dom kommer bli så sjukt bra ! Dom ser redan jätte fina ut! Dom kommer glänsa ute på fälttävlans banorna! Och jag kommer hjälpa er och vi kommer ha de så kul!
Frida, skåne tjejen och alla mariestadryttare. Så kommer de bli :D

Sen finns det alltid folk som ska påpeka hur man rider och att man ska göra si och så. Vilket är så onödigt. Lägg den energin på dig själv istället och se till att du själv blir bättre på att rida. Låt Frida och Jouline göra som dom vill, dom kommer ta er ute på banorna. Och va glada för deras skull, de lönar sig i slutendan. Det är en konst. Att kunna vara glad för en annans skull. Finns inget värre än avundsjuka hästflickor. haha, ha kul istället brudar! Allt blir roligare då, alla är olika :D


Frida jag tror på dig, du kommer va Joulines älskling och nu är bäst! Heja frida och Jouline, ni kommer bli BÄST :D <3
Puss och kram!
//Linda joulines förra ryttare. ---> www.lindabolin.devote.se
 
 

Nu ska ni få vänta på ett otroligt bra inlägg av en annan person. Så håll utkik!

Idag har min dag varit helt okej, bara tagit det lgnt och chillat och kollat på film. Imorgon kommer nog det vara en chilldag då med. Får se om jag ska ut och gå med Jouline nu imorgon.
 
Tänkte skriva om ett par ryttare sen som jag tycker är grymma. Så håll utkik!
 
Komme video och bilder på dem sedan har jag ett önskatinlägg som jag sa för ett par veckor sedan, det är ett långt inlägg som kanske inte kommer att komma in idag men förhoppningsvis snart. Så hoppas ni har något att förvänta er på. Puss och kram nu ska jag se en zombie film. får se om jag kommer sitta och glo eller om jag kommer sitta under bordet och skaka haha. nä jag tror att jag kommer att klara det. Man aja skriver mera sen så ha det så bra, puss och kram. <3 <3
 
 

hoppas 2013 blir bättre.

Hur var nu ditt 2012? Kan du berätta lite smått om hur du tycker det varit ?

Tog ju upp detta igår medn men känner att jag vill gå in på mer i detalj.
 
Detta året har nog varit ett hemskt år. Det har gått många tankar idag, analyserat av vad som har hänt och vad jag har varit med om. En del saker har jag redan glömt. En del sitter kvar hos en. Minnen man bara vill ha glömt, Saker man vill kunna gå vidare i. Klart jag kan gå vidare, men det känns jobbigt lämna det underbara jag hade och gå vidare i ett nytt årtal. Kunna titta bak på minnen som var hemska men som betyder väldigt mycket, där man gråtit mycket överr och ha kunnat känna sig stark efter. Jag vet att P allt finns där, men var? Jag vill gå vidare men det är inte särkildt lätt, jag blir påmind varje dag, bilder som togs samma dag som han blev min. Den leendet, den hästen, den känslan helt underbart. Jag kommer aldrig glömma han eller det vi hade. Han var speciell på ett viss sett jag gillade. Men allt, allt är borta. Hur mycket jag än kommer gråta kommer du aldrig att komma tillbaka. Aldrig. Men jag vill så gärna kunna se in i dina ögon igen och säga dej hur mycket jag älskar dig. Men det kommer jag aldrig få. Igentligen visste jag inte hur mycket jag älskade dig. Jag älskade dig redan då vi köpte dig. Men nu helt obeskrivligt mycket. Men jag måste, måste gå vidare. Känns så jobbigt. Det går inte att gråta varje dag och känna hur piss det är. Jag måste kunna se upp i himlen, tänka " fy fan vad jag älskar dig MIN älskling ".
 
Detta året har inte varit det bästa. Men inte det allra sämsta iheller. Man känner att man har blivit starkare inombords av detta. Jag har varit med om detta och jag är inte den ända, Alla har vi fått gå vidare och kämpa. Så länge man vet att man kämpar finns det hopp. Mitt hopp under 2012 var när Jouline kom. Jag kände hur allt förändrades. Jag hade fått en riktigt vän. En vän jag kunde gråta öppet för, en som gjorde och gör mig glad, en som kanske inte fattar vad jag säger men tittar ändå på mig ger mig den lilla buffen av mulen mot min axel precis som " kom igen VI klarar detta ". Det kanske låter konstigt men jag känns så. En vän som aldrig sviker en.
Jag hoppas att jag och Jouline kommer ha ett underbart år tillsammans, med mycket glädje. Vårt år. Nu ska jag satsa och ha ett grymt år.
2013-01-01.
 
 

RSS 2.0